Techinside Google News
Techinside Google News

Google Hollanda’ya neden veri merkezi kuruyor?

Google 773 milyon dolar yatırım ile Avrupa'daki dördüncü veri merkezini Hollanda'da kuracak. Arkasında ilginç bir neden olduğuna dair söylentiler var.

Google geçtiğimiz gün Hollanda’da yer alacak ve 773 milyon dolara mal olacak yeni bir veri merkezi projesinin dört yıllık planını açıkladı. Eemshaven şehrinde kurulacak olan veri merkezinin 2016 yılının ilk yarısında aktif olup, 2017 yılının sonuna doğru tam kapasite ile çalışması hedefleniyor.

Google, yaptığı açıklamada yeni veri merkezinin son teknoloji soğutma ve elektrik sistemleri ile inşa edileceğini ve enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kullanarak gidereceğini bildirdi.

- Advertisement -

Avrupa’daki ilk veri merkezini 2007 yılında Belçika’da kuran Google, Hollanda’daki merkezin ‘dördüncü hiper-verimli tesis’ olacağını iddia ediyor.

Bunun arkasında pek çok neden sayılabilir ama isminin açıklanmasını istemeyen uzmanların verdiği bilgiye göre Google bu Avrupa yatırımını son zamanlarda Avrupa Birliği Komisyonu ve bazı Avrupa ülkelerinin kendisine karşı aldığı tavırdan dolayı gerçekleştiriyor. Maalesef bu bilgiyi asla doğrulamak mümkün olmayacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir