Site icon TechInside

1.6 milyar dolarlık dünyanın en hızlı hava durumu bilgisayarı

dünyanın en hızlı hava durumu bilgisayarı

İngiltere, dünyanın en hızlı hava durumu bilgisayarı için 1.6 milyar dolarlık harcama yapacak. Bu bilgisayar, mevcutta kullanılan bilgisayardan 6 kat daha hızlı olacak.

Dünyanın en hızlı hava durumu bilgisayarı özellikleri

Günümüzde birçok süreç, hava durumu tahminlerinin doğru bir şekilde yapılabilmesine dayanıyor. Bu nedenle birçok ülke, daha doğru hava durumu tahminlerinde bulunabilmek için yatırımlarını genişletiyor.

Birleşik Krallık’taki Met Office isimli meteoroloji hizmetleri veren kurum, daha doğru hava durumu tahminleri yapabilmek için yeni bir bilgisayar satın alacak. Dünyanın ne hızlısı olacağı belirtilen bu bilgisayarla, havaalanı çevrelerinde 300 metrekareye kadar odaklanma gerçekleştirilebilecek. Böylelikle hava durumu tahminleri daha doğru bir şekilde yapılabilecek ve öngörülebilen önlemler alınabilecek.

Met Office tarihindeki en büyük satın alma olacak olan bu bilgisayar için 1.6 milyar dolarlık ödeme yapılacak. Bu da şu anda kullanımda olan Cray XC40’a göre 10 kat daha pahalı olacak anlamına geliyor. Yeni bilgisayarın, Cray XC40’a kıyasla 6 kat daha fazla kapasiteye sahip olacağı da belirtiliyor.

Exit mobile version