Site icon TechInside

3.2 milyon e-posta kimliği forumda paylaşıldı

e-posta kimliği

e-posta kimliği

Siber güvenlikle ilgili yeni bir skandal daha meydana geldi. Yaklaşık 3.2 milyon e-posta kimliği ve şifre, bir hack formunda paylaşıldı.

E-posta kimliği ve şifreler nasıl ele geçirildi

Günümüzde siner saldırılarla elde edilen kişisel bilgiler, çeşitli yollarla satılabiliyor veya açık bir şekilde paylaşılabiliyor. Genellikle Dark Web ve çeşitli hack forumları saldırganların tercihi oluyor.

Bir hack formunda, yaklaşık 3.2 milyon kullanıcın e-posta ve şifreleri paylaşıldı. Çoklu güvenlik açığı ile elde edilen bu verilerin elde edilme yönteminin, 2017 yılında yaşanan büyük ölçekli bir kimlik hırsızlığıyla benzer olduğu belirtiliyor.

CyberNews’in paylaştığı endekste, Personal Data Leak Checker’e bu e-postalar eklendi. İsteyen kullanıcılar buraya giriş yaparak kendi bilgilerinin paylaşılıp paylaşılmadığını kontrol edebiliyorlar.

Siber güvenlik uzmanları, çok faktörlü kimlik doğrulamanın, e-postaların güvenliğini sağlamada kilit rol oynadığını belirtiyor. Bu nedenle fazla vakit kaybetmeden, e-postalarınız için çok faktörlü kimlik doğrulamaya geçebilirsiniz.

Exit mobile version