Techinside Google News
Techinside Google News

iyzico ilk 3 yılını böyle geçirdi

Türkiye’nin ilk fintech startup’larından iyzico, dördüncü yılına bölgede ödeme alanında lideri olma hedefiyle giriyor. Ülke genelinde 29 binin üzerinde kayıtlı üye iş yerine sahip olan şirketin yayınladığı infografik, bir yandan da Türkiye’deki ödeme sistemlerinin gelişimine ışık tutuyor. Ödeme sistemleri üzerine odaklanan startup, 2013 yılında Barbaros Özbugutu ve Tahsin Isin tarafından kuruldu. Bugün çekirdek ekibin sayısı 50’yi aşıyor ve her ay ortalama 400 iş yeri daha ödeme sistemlerini bu hizmet ile buluta taşıyor.

Son 1 yıl içinde ortalama işlem sayısını beş katına çıkaran, ortalama işlem hacmini ise yüzde 900 oranında artıran iyzico, Türkiye’de 14 farklı banka ve ödeme yöntemiyle entegre olarak çalışıyor.

- Advertisement -

iyzico 3 yil infografik

iyzico bölgeye açılıyor

Üçüncü yılına girerken yurt dışına açılma hedefi koyan şirket, bu hedefini çok büyük bir iş birliği ile gerçekleştirmiş durumda. 2016 yılı başında yaptığı iş birliği ile İran’da yılda 20,5 milyar dolarlık online ödeme işleminin yapıldığı 231 milyon banka kartını dünyaya entegre etti.

Bu sayede uluslararası şirketler ve ödeme sistemleri sağlayıcıları iyzico çözümlerini kullandıkları takdirde İran’daki Shetab sistemine dahil olan kartlara ulaşabiliyor, İranlılar da iyzico sayesinde Shetab kartlarıyla İran dışından online alışveriş yapabiliyorlar. IFC başta olmak üzere 212, Speed Invest ve Endeavor Catalyst gibi kurumlardan son 1 yıl içinde 16 Milyon TL yatırım alan iyzico, İran iş birliği ile birlikte dördüncü yılına bölgenin ödeme şampiyonu olma hedefiyle giriyor.

iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu yaptığı açıklamada, “IFC, 212, Speed Invest ve Endeavor Catalyst’ten aldığımız 16 Milyon TL’lik yatırım ve İran açılımıyla yeni döneme çok daha büyük hedefler koyarak giriyoruz. Hızlı ve kararlı büyümemiz dördüncü yılımızda da devam edecek. Türkiye’de ödeme sistemleri alanında öncü ve yenlilikçi konumumuzu koruyarak, bölgemizde de ödeme sistemi şampiyonu olma yolunda emin adımlarla ilerlemeyi sürdüreceğiz. Ülkeler arası ödemelerin daha kolay yapılmasını sağlayacak ve Türkiye’deki şirketlerin yurt dışına satış yapabilmelerini kolaylaştıracak çözümler üzerine odaklanmaya devam edeceğiz. ” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir