Techinside Google News
Techinside Google News

Üretken olmak için spor yapın!

Başarının engellerle dolu yolu üretkenlik tepesinden geçiyor. İş dünyasındaki herkesin daha üretken olma hevesi de bundan kaynaklanıyor. Bugüne kadar sayısız rehberde, üretkenliği olumlu ve olumsuz etkileyen unsurlar sıralandı. “Sabah erken kalkın, aynı anda birden fazla iş yapmayın, düzenli olun…” gibi giden ve ideal insanı tanımlayan ipuçlarını uygulamak her zaman kolay olmayabilir.

Neyse ki bilimsel araştırmalar hem üretkenliğe hem de yaratıcı düşünce gücüne fayda sağlayan bir yöntem keşfetti. Hem de bu yöntem neredeyse insanlıkla yaşıt! ABD Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi tarafından yayınlanan yeni bir araştırma, her hafta en az iki buçuk saat egzersiz yapan insanların üretkenliğinde adeta bir sıçrama olduğunu gözlemledi.

- Advertisement -

Üstelik düzenli sporun faydası sadece üretkenlikle sınırlı kalmıyor; başka bir araştırmaya göre ortalama bir kardiyo egzersizi iki saat boyunca yaratıcı zekanın tavan yapmasını sağlıyor. Benzer şekilde, güç egzersizi ise kavramsal becerileri yüzde 10’a kadar artırıyor.

Araştırmaya göre her bir spor için gün içinde ideal bir zaman dilimi bulunuyor. Bunları bildiğiniz sürece, günlük ve haftalık planınızı egzersizlerinize göre düzenlemeniz kolaylaşacaktır.

Sabahları bisiklet sürün

Profesyonel bisikletçilerin günün ilk ışıklarında pedal çevirmeye başlamalarında bir hikmet var. Bilimsel araştırmalar, bir saatlik bisiklet egzersizi için en uygun zamanın sabah saatleri olduğunu doğruluyor. Henüz mesai saati başlamadan, yollar motorlu taşıtlarla dolmadan önce günün ilk ışıklarıyla yapacağınız bir saatlik bisiklet turu, günün geri kalanında verimliliğinizin zirve yapmasını sağlayabilir.

Öğle vakti yürüyüş yapın

Öğle yemeği sonrası çöken rehavet, tüm ofis çalışanlarının ortak problemidir. Oysa öğle molasında yapacağınız 30 dakikalık bir yürüyüş, işe döndüğünüzde kendinizi çok daha enerjik ve üretken hissetmenizi sağlayacaktır. Üstelik daha rahatlamış olacaksınız ve işe tam olarak konsantre olmanız kolaylaşacak.

Yürüyüş kesmiyorsa koşun

“Yürümek amatörlere göre” diyorsanız, hafif tempoda koşarak da öğle saatlerini geçirebilirsiniz. Öğleden sonra yapacağınız bir koşu ise en iyi performansı sergilemenizi sağlar. Bu saatlerde vücut sıcaklığınız en yüksek değerine çıkar, kaslarınız esnektir ve ciğerleriniz günün diğer zamanlarından daha yüksek kapasitede çalışır.

Yüzmeyi akşama bırakın

Bu tatil sezonunda hava kararınca kendinizi kızgın kumlardan serin sulara bırakmak hiç de fena fikir değil. Aynısı mesai günleri için de geçerli. Bir grup yüzücü ile yapılan araştırmalar, bu sporcuların en iyi performansı akşam saatlerinde gösterdiklerini gösteriyor. Eğer sonrasında çalışmayacak olsanız bile, kendinizle baş başa kalacağınız, sizi çok yormayacak bir aktivite olarak akşam yüzmek sizi iyi bir uykuya hazırlayacaktır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir