Techinside Google News
Techinside Google News

Deep Robotics tehlikeli araziler için özel çalışacak

Deep Robotics tehlikeli araziler için özel bir robot geliştirdi. Bu robot çevresini tanımlıyor ve zorlu arazilerde hareket ediyor.
- Advertisement -

Yapay zeka destekli robotik geliştiricisi Deep Robotics, tehlikeli araziler için dünyanın ilk orta boy tekerlekli robotu olarak adlandırdığı ürünü piyasaya sürdü. LYNX M20 serisi, çevresini tanımlayıp otonom bir şekilde ayarlamasını sağlayan gelişmiş yapay zeka hareket kontrol algoritmalarıyla donatıldı. Bu özelliği kullanarak robot, kayalık patikalar, çamurlu sulak alanlar ve molozlarla dolu kalıntılar gibi arazilerde yürüyebilmektedir.

Deep Robotics tehlikeli araziler için özel çalışıyor

Deep Robotics yaptığı açıklamada, bu çok yönlülüğün elektrik hattı denetimi, acil müdahale, itfaiyecilik, lojistik ve bilimsel keşif gibi çeşitli kullanım durumları için uygulanabilir olduğunu söyledi. Deep Robotics’te ürün müdürü olan Mao Tang: “LYNX M20, endüstrileri güçlendirmek için son teknoloji bir araçtır. Endüstriyel ortaklarımıza günlük çalışmalarındaki aşırı senaryolara yönelik akıllı, verimli ve güçlü bir çözüm sağlıyoruz” dedi.

Robot, belirli görevler için bacak yapılandırmaları arasında geçiş yapmasına olanak tanıyan hibrit bir tasarım kullanıyor. “Ön dirsek, arka diz” modunda, dar köşelerde ve sıkışık alanlarda gezinirken, “tam dirsek” modu merdivenleri tırmanmasına ve yükseklik değişikliklerinin üstesinden gelmesine yardımcı olur. 37 kg ağırlığındaki küçük boyutu, dar alanlardan geçmesine ve gerektiğinde sahalara taşınmasına olanak tanır.

LYNX M20 ayrıca eksi 4 derece Fahrenheit ile 131 derece Fahrenheit arasında değişen aşırı sıcaklıklarda çalışmak üzere üretilmiştir ve zorlu ve düşük görüş ortamlarında otonom çalışmayı destekleyen, tamamen karanlıkta çalışmasına olanak tanıyan bir lidar sensörüyle birlikte gelir.

Deep Robotics, LYNX M20’nin yüksek riskli ve erişilmesi zor alanlarda mobil, akıllı robotik gerektiren endüstriler için kullanışlı bir model olduğunu ve “dünya çapında hayati sektörlerde yeni olasılıkların kilidini açtığını” söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

 

 

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:01

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz