Techinside Google News
Techinside Google News

Apple MacBook ile 2016’da kaybetti

Analist firması IDC’nin yayınladığı son rapora göre, Apple MacBook serisi ile marka yüzde 9.8’lik bir pazar kaybı yaşadı.

2016 yılında bilgisayar sektörüne yönelik hazırlanan raporda, en çok kaybeden markanın Apple olduğu ortaya çıktı. 2016 yılında tanıtılan yeni Apple MacBook modelleri, çok daha iddialı sözlerle piyasaya sunulsa da sektörde beklenen ilgi görülmedi. 2015 yılında da satışların düştüğü Apple MacBook cephesinde, bugüne kadarki en ağır yenilgi 2016’da alındı.

- Advertisement -

Sektörün Galibi Dell

Dell ise bilgisayar sektörünün en büyük galibi oldu. Markanın yıl tablolarına bakıldığında yüzde 4.3 oranında artış yaşandığı ve operasyonların daha da arttırıldığı ortaya çıktı. Bu bakımdan Dell başta olmak üzere oranlarını yükseltmeyi başaran markaların piyasaya sunduğu ürünler, kullanıcıların daha çok ilgisini çekti ve 2016 yılının ortasından itibaren 2016, Apple için zorlu bir yıl olmaya başladı.

2016 yılının dördüncü çeyreği Apple için biraz daha iyi gitti. Ekim 2016’da tanıtılan MacBook Pro, Apple için işleri dengeledi ve IDC’ye göre 2015 yılının aynı dönemine göre düşüş yüzde 8’lere geriledi ve iyileştirme gösterdi. Fakat bu iyileşme de yıl genelindeki zararı kapatmaya yetmedi.

Bu arada, Apple adına yapılan değerlendirmeler ve kullanıcı görüşleri Apple cephesinde işlerin tersine gittiğini de açık bir şekilde gösteriyor. Öyle ki yeni bir cihaz satın alınmak istendiğinde 2016 yılından önce piyasaya sunulan ürünler daha çok ilgi çekiyor. Bu konudaki en önemli etken ise şirketin kişilerin ihtiyaçlarına uygun masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar sunamaması.

Kullanıcı görüşlerinden destek alarak yeni ürününü Apple MacBook’un önüne çekmek isteyen Microsoft dahi Apple taraftarlarının en yeni MacBook Pro’da bile hayal kırıklığı yaşadığını söylüyor.

Rakamlarla Apple’ın bilgisayar sektöründeki durumu;

2016’da gerçekleştirilen sevkiyat: 18,446

2016’da elde edilen pazar payı: Yüzde 7.1

2015’te gerçekleştirilen sevkiyat: 20,452

2015’de elde edilen pazar payı: Yüzde 7.4

Apple’ın 2015-2016 yılları arasındaki büyümesi: Yüzde 9.8

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir