Techinside Google News
Techinside Google News

Trump siber savaşa hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, devlet kurumlarının siber güvenlik alt yapısının güçlendirilmesini amaçlayan yeni bir kararnameyi imzaladı.

Trump’ın imzaladığı kararnameye göre, kritik alt yapı açıklarının belirlenmesi ve bunları koruyacak siber güvenlik önlemlerinin hayata geçirilmesi eylem planındaki ilk maddeyi oluşturuyor.

- Advertisement -

Obama sorunu küçümsedi

Ayrıca enerji ve finans alt yapısında ulusal risk oluşturan açıklara karşı da acilen önlem alınması planlanıyor. Barack Obama döneminde güvenlik danışmanlarının bu sorunları sık dile getirdiği ancak Başka Obama’nın sorunu çözmek için istekli olmadığı dile getiriliyor. Bunun sonucu olarak da Obama döneminde ülkeye karşı çok sayıda siber saldırının gerçekleştirildiği hatırlatılıyor. Hatta Obama son döneminde Çin başbakanı ile buluşarak birbirlerine karşı düzenledikleri siber saldırıları durduracaklarına dair anlaşmaya vardıklarını açıklamak durumunda kalmıştı.

Obama döneminde yaşanan saldırılarad yabancı ülkelerle bağlantılı hacker’lar on milyonlarca devlet memurunun özel bilgilerine ulaşmış bu da ABD’ye karşı gerçekleştirilecek casusluk girişimleri için büyük tehdit olarak algılanmıştı.

Yeni siber güvenlik hamlesinin ilk aşamasında National Institute of Standards and Technology tarafından 90 gün içinde hazırlanacak bir plan iskeleti güvenlik kurumları tarafından esas alınarak bu iskelet etrafında ortak siber güvenlik uygulamaları oluşturulacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir