Techinside Google News
Techinside Google News

Bitcoin değerinde yeni rekor!

Bitcoin yeni bir rekora imza atarak 4000 dolar barajını geçti. Bu artışta özellikle Japonya'nın büyük payı olduğu düşünülüyor.

Bitcoin değerinde son yıllarda görülen artış hız kesmeden devam ediyor. Dün itibarıyla Bitcoin fiyatı 4000 dolar barajını geçerek yeni bir rekora imza attı.

Sadece gün içinde %7 oranında değerlenen sanal para birimi, günün başında 3700 dolar civarında seyrederken günü kapattığımızda 4000 dolar barajını geride bırakmıştı. Bununla beraber sanal para biriminin son günlerde yakaladığı müthiş ivme de, hız kesmeden devam etmiş oldu.

- Advertisement -

Bitcoin değeri 2017’de dört kat arttı

2017 yılı içerisinde değerini dört kat arttıran sanal para birimi, sadece Ağustos ayı içerisinde %40′lık bir artış yakaladı. Sadece bir haftada pazar değerini yaklaşık 10 milyar dolar arttıran sanal para birimi, şu anda 64 milyar dolarlık bir pazar değerine sahip.

CryptoCompare verilerine göre bu artışta Japonya’nın payı büyük. Ayrıca ABD doları ve Yuan ile gerçekleştirilen işlemlerin sayısı da bir hayli fazla. Ayrıca ABD’nin Kuzey Kore ile olan sürtüşmesinden sonra yatırıcımların daha güvenli ve alternatif kaynaklara yöneldiği de gelen bilgiler arasında. Bu arada geçtiğimiz hafta Bitcoin Cash ile beraber yatırıcımların ilgisi daha da artmış durumda.

Yine de dijital para birimi piyasasının çok değişken olabileceğini ve olası kayıpları düşünmeden yatırım yapmanın mantıklı olmayacağını hatırlatalım. Bakalım aylardır değerini katlayan sanal para birimi, bu ivmesini devam ettirerek yükselmeye devam mı edecek yoksa yavaş yavaş değerini kayıp mı edecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir