Techinside Google News
Techinside Google News

Duygusal yapay zeka ile analiz dönemi başlıyor!

Human isimli bir şirket duygusal yapay zeka (AEI) adını verdiği bir yazılım ile insanların duygularını ve karakteristik özelliklerini tanımlamaya başladı. 

Human isimli bir şirket duygusal yapay zeka (AEI) adını verdiği bir yazılım ile insanların duygularını ve karakteristik özelliklerini tanımlamaya başladı. 

duygusal yapay zeka

- Advertisement -

 

Duygusal yapay zeka ile kişilik analizi mümkün olacak!

Duygusal yapay zeka (Artificial Emotional Intelligence) adı verilen bir yazılım, sübliminal yollarla insanların yüzlerinden çeşitli analizleri yapabilecek. Gerçek zaman bu ölçüm yöntemi ile jest, mimik ve istemsiz yüz hareketleri ile anlık olarak ruhsal, duygusal ve karakteristik analizler yapılabilecek.

Türünün ilk örneği olan bu yazılım, dinamik olarak insan yüzündeki bilinçli ve bilinçsiz fiziksel değişimlerle karakteristik tanımlamalar yapabilecek. Yazılımın hedefi ise insan odaklı çalışan şirketlerin maliyet ve zaman konusunda tasarrufunu sağlayabilmek. 

Karar alma, risk yönetimi, fırsat takibi gibi konularda şirketlere büyük destek sağlaması beklenen bu yazılım, işe alımlarda da doğru kararların verilebilmesini sağlayacak. 

Samsung – Apple davasında ilginç karar!

Human şirketinin kurucusu ve CEO’su Yi Xu, insanların hem duygularını hem de karakteristik özelliklerini gerçek zamanlı olarak tespit edebildiklerini söyledi. Xu, Sorudan soruya, durumda duruma, kişilerin duygusal değişimlerini gözlemleyip analiz yapabilen yazılımları ile iş dünyasına büyük katkı sağlayacaklarını belirtti. 

Toshiba 1 milyar dolar zarar bekliyor!

Şu an için B2B yapıda bir şirket olduklarını açıklayan Yi Xu, şirketlerin, kendilerini, müşterilerini, çalışanlarını ve hatta rakiplerini daha iyi anlayıp analiz yapabilmeleri için bu tip sistemlerin son derece kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

2 YORUMLAR

  1. Birincisi zekanin yapayi olmaz. Ikincisi anlasilamaz. Yani olusturulmaya calisilan bu sistem bence calismaz. Kendimden ornek vereyim. Benim yuzum ve davranislarim cok soguktur, kutuplar bile benim yuzumden ve davranislarimdan daha sicaktir. Nasil anlayacak bu yazilim benim mimiklerimi. Ben normalken bile sogugum. Sogukken de sogugum, mutlu iken arada guluyorum, belki mutlu oldugumu anlar ama gerisini anlayabilecegini dusunmuyorum.

  2. İnsanoğlu düşünerek tasarlayarak kendisinden daha zeki bir makina yada bilgisayar asla yapamaz. Bu kendime ait yazıyı yazdığım süreye kadar yapılan tüm yapay zeka çalışmaları sadece programlı makinalardan ibaret olarak kalacaktır. İnsanoğlunun kendisinden daha zeki bir yapıyı yapması düşünerek oluşturduğu sistemle mümkün olamayacaktır. Bu mantık kurallarına aykırıdır. Gerçekten yapay zekayı yapmanın yolu matematik kurallarından geçer. Matematikteki bir kaç önemli formül ve kuram kullanılarak oluşturulan yapı ile kendisini geliştiren bir yapı inşa edebilir. Bu yapı zaman içinde tıpkı insan gibi kendisini güncelleyecek, tıpkı yeni doğmuş bir bebek gibi öğrenebilecek ve insanoğlundan zeka anlamında daha gelişmiş düşünen bir sisteme dönüşecektir. Zamanla kendini geliştirebilen bu yapıya insanoğlu zamanın getirdiği teknolojik materyalleri ekleyecektir. Fakat bu yapı asla insan gibi olamayacaktır. 06.11.2017 Ümit Edikli

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir