Techinside Google News
Techinside Google News

İddia: Monsanto, Google’a para ödeyip olumsuz haberleri saklamaya çalışıyor

Monsanto ayrıca bir internet sitesi açarak Gazeteci Cary Gillam’ın iddialarını çürütmeye çalışacak

Dünyanın en büyük agrokimya (kimyasal tarım maddeleri) şirketlerinden Monsanto’nun aleyhinde çıkan haberleri gizlemek ve sildirmek Google’a para ödediği iddia edildi. Bu iddianın kaynağı, Reuters’da çalışan Gazeteci Carey Gillam’ın birkaç yıl önce Monsanto’nun ürünlerinin insan sağlığı üzerine ilişkin etkilerine yönelik haberlere dayanıyor. Konuyu haberleştiren Guardian da Monsanto’nun, büyük bir hasar kontrol kampanyasının parçası olarak, Gillam’ın bulgularının itibarını düşürmek için çalışmalara başladığını açıkladı. Hatta, bunun için Monsanto’nun, bu verileri gizlemek ve ortadan kaldırmak için Google’a para ödediği iddia ediliyor.

- Advertisement -

Monsanto gazeteciyi susturmak için harekete geçti

Guardian ayrıca Carey Gillam’ın 2017’de ““Whitewash: The Story of a Weed Killer, Cancer, and the Corruption of Science” isimli kitabını yayımlamaya hazırlandığı sırada Monsanto’nun harekete geçtiğini yazıyor. Monsanto bunun için 23 adımdan oluşan bir tablo hazırladı ve kendi ürettiği kimyasalların güvenli olduğunu öne sürüyor. Böylece Gillam’ın bulgularının önemi azaltılmaya çalışılıyor. Bu tabloya göre, Monsanto öne çıkaracağı konuları ele alan bir internet sitesi açmayı planlıyor.

Konuya ilişkin Guardian’a bir açıklama yapan Gillam, “Monsanto’nun benim çalışmalarımı beğenmediğimi zaten biliyordum. Hatta, editörlere baskı yaparak beni susturmaya çalışıyorlar. Ama milyarlarca dolarlık değeri olan bir şirketin bu kadar zaman, enerji ve personel harcayacağını hayal edemezdim. Bu, şaşılaşacak bir şey” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir