Techinside Google News
Techinside Google News

TELKODER: Fiber yatırımlarının hızlandırılmasında Cumhurbaşkanı ile aynı görüşte olmak bizi mutlu etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Firmalarımızın fiber hat yatırımını hızlandırması gerekiyor. Aksi takdirde 5G teknolojisini etkin kullanamayız.” açıklamasına TELKODER’den destek geldi

Cumhurbaşkanının fiber altyapı konusunda yaptığı açıklamanın umut verici olduğunu dile getiren Serbest Telekomünikasyon İşletmeleri Derneği (TELKODER) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak: “Kurulduğumuz ilk yıldan beri Türkiye’nin gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmesi için fiber ağlarla donatılması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) açıkladığı 2019 2. çeyrek verilerine göre ülkemizde şu anda 364,549 km’lik bir fiber altyapı bulunuyor. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın da vurguladığı gibi fiber hat konusunda çok yavaş ilerliyoruz. Tüm dünya ülkeleri bilim ve teknolojiyle kalkınmayı ana hedef olarak koyuyor. Biz de dijitalleşmeyi ve teknolojiye yatırım yapmayı benimsiyoruz ancak bu hedeflerin başarıyla sonuçlanması için fiber altyapının yaygınlaşması şart.”

- Advertisement -

Ortak Altyapı Paylaşım Protokolü acilen hayata geçmeli

Fibere yatırım yapmak isteyen şirketlerin pek çok noktada engellendiğini de vurgulayan Yusuf Ata Arıak: “Cumhurbaşkanının bu konunun farkında olduğunu bilmek ve düzeltilmesi için uyarılar yaptığını görmek bizi çok mutlu etti. Çünkü fiber altyapı sadece telekomünikasyon sektörü için değil tüm sektörlerin gelişebilmesi için çok önemli. Cumhurbaşkanının bu önemli açıklaması üzerine hem merkezi hem de yerel yönetimler tarafında fiber altyapının hızla ve yaygın olarak tesis edilmesi konusundaki çalışmaların hızlanacağını umut ediyoruz. 18 ay önce imzalanan “Ortak Altyapı Paylaşım Protokolü”nün ivedilikle hayata geçmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir