Techinside Google News
Techinside Google News

5G baz istasyonları saldırıya uğruyor

Yayılan yalan ve yanlış bilgiler, teknoloji dünyasını da olumsuz etkiliyor. Yanlış bilgiler nedeniyle, 5G baz istasyonları saldırıya uğruyor.

Koronavirüs salgınıyla ilgili yayılan yalan ve yanlış bilgiler, teknoloji dünyasını da olumsuz etkiliyor. Yanlış bilgiler nedeniyle, 5G baz istasyonları saldırıya uğruyor.

Hollanda’da 5G baz istasyonları ateşe verildi

Teknoloji dünyası 5G’nin yaygın bir şekilde kullanılabilmesi için çalışmalarına devam ederken, önlerine yeni bir engel çıktı: Koronavirüs salgınıyla ilgili yayılan yanlış bilgiler

- Advertisement -

Bazı haber kaynaklarının 5G çalışmalarının salgının yayılmasında etkili olduğunu iddia etmesi, bazı hastalıkları tetiklediğini de öne sürmesi, 5G çalışmalarında büyük bir engel olmaya başladı. Özellikle, İngiltere’de halk 5G baz istasyonu kulelerine saldırmaya ve kundaklamaya başladı.

2019 yılında protesto edilen 5G çalışmalarıyla ilgili bu kez de Hollanda’dan yoğun tepkiler geldi. Halk, baz istasyonlarına saldırmaya ve kundaklamaya başladı. NCTV tarafından yapılan açıklamada ise bu saldırıların iletişim altyapısını olumsuz etkileyeceği belirtildi.

Hollanda’ya da sıçrayan bu saldırgan tavrın, ülkelerde acil iletişim altyapısını da olumsuz etkileme ihtimalinden korukuluyor. Virüsler ve 5G arasında kanıtlanmış hiçbir ilişkisellik olmamasına rağmen yapılan yanlış ve yalan haberler teknoloji dünyasını bir hayli zor durumda bıraktı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir