Techinside Google News
Techinside Google News

Dell 4K monitör tanıttı

Mini aydınlatmaya sahip Dell 4K monitör tanıtıldı. Yeni monitör renk skalası ve kalibrasyon özellikleriyle OLED monitörlere kıyasla öne çıkıyor.

Mini aydınlatmaya sahip Dell 4K monitör tanıtıldı. Yeni monitör renk skalası ve kalibrasyon özellikleriyle öne çıkıyor.

Dell 4K monitör özellikleri

Son yıllarda monitörleriyle de ön plana çıkan Dell, yeni modellerini tanıtmaya devam ediyor. Bu kez Dell tarafından mini-LED arka aydınlatmaya sahip bir monitör duyuruldu.

- Advertisement -

UP3221Q isimli bu model, 32’’ boyutunda ve 4K çözünürlüğe sahip. Dell monitör panelini aydınlatmak için ise 2000 adet mini-LED kullanıyor. Renk skalası sıradan sRGB’lere kıyasla yüzde 25 daha geniş olan IPS ekran kullanılmış. Ayrıca panelin kontrast oranı ise 1000:1 olarak ayarlanmış durumda.

Mini-LED teknolojisinin detaylarına baktığımızda ise bu ekranlarda 0.2 mm’den daha küçük LED’lerin kullanıldığını ve OLED ekranlara kıyasla çok daha avantajlı olduğunu görüyoruz. Bölgesel aydınlatma kontrolü sayesinde yüksek kontrast sağlanırken, OLED’e kıyasla daha uygun fiyatlarda çözüm sağlanıyor.  Ayrıca OLED’lere kıyasla yıpranma konusunda da önemli avantajlar sunuyor.

Dell, birçok kullanıcı için sorun oluşturan ekran yansımalarını ise Shading hood adı verilen çerçevesiyle önlüyor.  Bu modelin satış fiyatı ise 4999 dolarak olarak duyuruldu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir