Techinside Google News
Techinside Google News

Huawei ilk yarı sonuçlarında düşüş yaşadı

Huawei ilk yarı sonuçlarında düşüş yaşadığını bildirdi. Bu düşüş ise Huawei için pek sürpriz olmadı.

Huawei ilk yarı sonuçlarında düşüş yaşadığını bildirdi. Bu düşüş ise Huawei için pek sürpriz olmadı.

Huawei ilk yarı sonuçlarını paylaştı

Huawei, geçen yılın aynı döneminde bildirdiği 454 milyar yuan’lık satışa kıyasla, Haziran ayı sonuna kadar 320 milyar yuan satış rapor ederek, ilk yarı gelirinde keskin bir düşüş bildirdi.

- Advertisement -

Bu, yıllık yüzde 29,4’lük bir gelir daralmasını temsil ediyor ancak şirket bunun beklenen bir sonuç olduğunu söyledi. Huawei, iş birimi bazında; taşıyıcı işinin yüzde 14 düşüşle 137 milyar yuan’a düştüğünü, tüketici biriminin 221 milyar yuan’dan 136 milyar yuan’a yüzde 13,7’lik daralma yaşadığını, işletmenin ise yüzde 18 artarak 36 milyar yuan olduğunu bildirdi.

Huawei’nin dönen başkanı Eric Xu, şirketin amacının sürdürülebilir bir şekilde hayatta kalmak olduğunu belirtti. Xu, “Tüketici işimizden elde edilen gelirde dış faktörlerin neden olduğu düşüşe rağmen, taşıyıcı ve kurumsal işlerimizin istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceğinden eminiz” dedi.

Önceki tam yılı için Huawei, 64,6 milyar yuan net kar bildirdi, ancak Çin dışındaki pazarlardaki büyümesi durma noktasına geldi. Mayıs ayında Huawei, 2020 boyunca Avustralya kolundaki gelirin neredeyse yarıya düştüğünü ve 113 çalışanını işten çıkardığını bildirdi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir