Techinside Google News
Techinside Google News

Avustralya ödeme hizmetleri için yasa çıkacak

Avustralya ödeme hizmetleri için yasa çıkararak bu alandaki rekabeti ele alacak. Avustralya, bu hizmetlerin sadece Silikon Vadisi’ne bırakılmasını istemiyor.

Avustralya ödeme hizmetleri için yasa çıkararak bu alandaki rekabeti ele alacak. Avustralya, bu hizmetlerin sadece Silikon Vadisi’ne bırakılmasını istemiyor.

Avustralya ödeme hizmetleri için çalışıyor

Avustralya hükümeti, Apple ve Alphabet’in Google’ı gibi teknoloji devleri tarafından dijital ödeme hizmetlerinin düzenlenmesini sıkılaştıracak yeni yasalar düşünüyor.

- Advertisement -

Maliye Bakanı Josh Frydenberg, ödeme sisteminin teknolojideki gelişmelere ve tüketici talebindeki değişikliklere ayak uydurup uymadığına ilişkin hükümet tarafından hazırlanan bir rapordan gelen bu ve diğer önerileri “dikkatle değerlendireceğini” söyledi. Frydenberg: “Nihayetinde, mevcut çerçeveyi reforme etmek için hiçbir şey yapmazsak, ödeme sistemimizin geleceğini, ekonomik altyapımızın kritik bir parçası olan yalnızca Silikon Vadisi belirleyecek” dedi. Avustralya raporu, hükümete teknoloji şirketlerini ödeme sağlayıcıları olarak belirleme yetkisi verilmesini tavsiye ederek dijital cüzdanların düzenleyici durumunu netleştirdi.

Şu anda kimin ödeme hizmetleri sağlayıcısı olduğunu belirlemekten sorumlu olan Avustralya Merkez Bankası (RBA), dijital cüzdanlar aracılığıyla yapılan ödemelerin, 2016’daki %2’den 2019’da kişisel kart işlemlerinin %8’ine yükseldiğini bildirdi.

Dijital cüzdan işlemlerinin Mart ayında 2.1 milyar Avustralya Dolarına ulaştığını tahmin eden Commonwealth Bank of Australia, düzenleyicileri “rekabet sorunlarını” ele almaya ve kullanımlarının güvenlik etkilerini dikkate almaya çağırdı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir