Techinside Google News
Techinside Google News

Microsoft Linux Vakfı’na destek verecek

Şebeke elektriğini karbonsuzlaştırmak için Microsoft Linux Vakfı'na destek verecek. Bunun için Microsoft LF Energy ile güçlerini birleştirdi.

Şebeke elektriğini karbonsuzlaştırmak için Microsoft Linux Vakfı’na destek verecek. Bunun için Microsoft LF Energy ile güçlerini birleştirdi.

Microsoft Linux Vakfı ile bir araya geldi

Microsoft, açık kaynak yoluyla dünya şebekelerinin ve ulaşım sistemlerinin enerji geçişini hızlandırmak için çalışan, kâr amacı gütmeyen bir Linux Vakfı olan LF Energy ile güçlerini birleştirdi.

- Advertisement -

Microsoft, vakfın stratejik bir üyesi oldu ve Microsoft’ta enerji stratejisi kıdemli direktörü Audrey Lee, LF Energy Foundation Yönetim Kurulu’nda görev yapmak üzere seçildi. LF Energy’nin yönetici direktörü Dr. Shuli Goodman, vakfın Microsoft’un elektrik şebekesinin, karbonsuzlaştırmada önemli bir rol oynayacağına inandığını söyledi.

Goodman, “LF Energy Foundation, Microsoft’un bir Genel üye olarak kuruluşumuza katılmasından heyecan duyuyor. MSFT’nin karbon negatif konumuna olan bağlılığı sayesinde, teknoloji sektörünü güç satın almak ve tüketmek için daha verimli yollar aramaya doğrudan teşvik ediyorlar.” dedi.

LF Energy yayınladığı blog yazısında, Microsoft’un bu çabaya katılımıyla bile, tek başına hiç kimsenin dünyanın iklim değişikliğiyle karşı karşıya olduğu zorluklarla baş edemeyeceğini ve daha fazla şirketin çevresel zararı ele almak için daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir