Techinside Google News
Techinside Google News

Dijital yerli nesil ofisten çalışmaya yatkın

Popüler beklentilerin aksine, dijital yerli nesil, diğer nesillerden çok daha fazla, yüz yüze ofis alanını özlüyor.

Popüler beklentilerin aksine, dijital yerli nesil, diğer nesillerden çok daha fazla, yüz yüze ofis alanını özlüyor.

Gençlik trendi araştırma şirketi Generation Lab tarafından yapılan yeni bir anket, üniversite öğrencilerinin ve yeni mezunların yüzde 40’ının tamamen ofis içi çalışmayı tercih ettiğini, yüzde 39’unun hibrit pozisyonlar aradığını ve sadece yüzde 19’unun tamamen uzaktan çalışma istediğini ortaya koyuyor.

- Advertisement -

Gen Z çalışmasına ilişkin veriler genellikle çelişkili olduğundan, genç nesillerin uzaktan çalışma ile ofis tartışması hakkında ne düşündüklerine dair doğru bir okuma yapmak zor. Bir işgücü katılım platformu olan TenSpot tarafından yapılan benzer bir anket, Generation Lab tarafından bildirilen yüzde 19’un aksine, Gen Z çalışanlarının yüzde 30’unun tam zamanlı olarak uzaktan çalışmak istediğini bildiriyor. Bu arada, SkyNova tarafından 1.000 işçiyle yapılan bir araştırma, Z kuşağının yüzde 47’sinin yüz yüze iş aradığını buldu.

Rakamlar anket platformları arasında farklılık gösterse de, genel bir eğilimin belirlenmesi kolaydır. Tamamen yüz yüze pozisyon arayan Z Kuşağı sayısı, özellikle Baby Boomer benzerleri dahil olmak üzere diğer nesillerden çok daha yüksektir. Gerçekten de işgücüne yeni girmeye başlayan nesil ile çıkışa başlayan nesil karşılaştırıldığında, Baby Boomers’ın uzak çalışma yanlısı bir duruş sergilemesi daha olasıdır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir