Techinside Google News
Techinside Google News

Karmaşık bulut mimarisi bütçe sıkıntısına neden oluyor

Çoklu bulut karmaşıklığı, teorik bir bulut mimarisi sorunundan finansal bir soruna doğru ilerliyor ve işletmeler birdenbire çözümler arıyor.

Çoklu bulut karmaşıklığı, teorik bir bulut mimarisi sorunundan finansal bir soruna doğru ilerliyor ve işletmeler birdenbire çözümler arıyor.

Anodot tarafından yayınlanan bir rapora göre, ankete katılanların yüzde 49’u bulut maliyetlerini kontrol altına almayı zor buluyor. Ayrıca yüzde 54’ü birincil bulut israfı kaynağının temel bulut kullanımına ilişkin görünürlük ve gözlemlenebilirlik eksikliği olduğuna inanıyor.

Katlımcılaın yüzde 49’unun karmaşık çoklu bulut ortamlarını yönetmenin bulut maliyetlerini yönetmenin temel zorluğu olduğunu söylemesi rapordaki en çarpıcı noktalardan biri. Her iki işletmeden biri nihayet bulut mimari karmaşıklığının bulut maliyet kullanımının temel bir parçası olduğunu ve ele alınması gerektiğini anlıyor.

İş dünyası, yatırımcılar ve pazar, küresel bir pandemi ve sanal, bulut tabanlı kaynaklara artan bağımlılığın hızlandırdığı “bulut” a geçiş talep etti. Hız, planlamaya göre önceliklendirilmiştir. Kuruluşlar, çözüm etki alanlarınızda işlerin ne kadar kötü olduğuna bağlı olarak, “çalışan” ancak bunu yüzde 50 ila yüzde 100 daha az maliyet verimliliğiyle yapan bir bulut mimarisi ve çoklu bulut dağıtımı ile sonuçlandı. Birkaç başarısız işletmenin mimari planlama eksikliğine, BT maliyet aşımlarına ve veri ihlalleri gibi işi hızlı bir satın alma ve hatta iflasa götüren PR öldürme olaylarına kadar izleneceğini söyleyebiliriz. Bulut mimarisi ne kadar sade ve basit bir şekilde kurulursa, ileride oluşacak maliyetler o derece minimize edilebilecektir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir