Techinside Google News
Techinside Google News

Dijital dönüşüm bütçeleri ne kadar esnek?

Ekonomik zorluklara rağmen birçok işletme dijital etkinleştirme yolunda kalmaya devam edecek.

Ekonomik zorluklara rağmen birçok işletme dijital etkinleştirme yolunda kalmaya devam edecek. Ancak günümüz teknolojisinin kısıtlamaları ve beceri eksikliği devam etmektedir.

Equinix, dünya çapında 2.900 BT yöneticisiyle bir anket yapıtı. Bu ankette, pazar ve ekonomi bir dalış yapsa bile yüzde 72’sinin dijital etkinleştirme projelerini ilerletmeyi planladığını tespit etti. Göstergeler, işin yeni neslini desteklemek için dijital teknolojilere yapılan büyük yatırım planlarında herhangi bir gevşeklik göstermedi.

Ankete katılan yöneticilerin çoğu, 5G, uç bilgi işlem ve aşırı derecede abartılmış Web3 konsepti gibi ortaya çıkan “harika teknolojilerden” bazılarını kullanma niyetinde. Katılımcıların yüzde 63’ü zaten bir Web3 stratejisi için çalışıyor. Eğer doğruysa bu haber sevindirici. Ancak bazı gerçekleri de aklımızda tutmalıyız.

Dijital dönüşümü doğru yapmak yerine hızlı bir şekilde yapmak için uğraşmak, temel hatalardan biri diyebiliriz. Ayrıca dijital dönüşüm için yeterli yetenekli mimar ve geliştirici bulunmaması da bu alandaki en büyük zorluklar arasında yer alıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir