Techinside Google News
Techinside Google News

NASA ve SpaceX, bir sonraki Mürettebat-6 fırlatma girişimi için 2 Mart’ı hedefliyor

 NASA ve SpaceX, orijinal fırlatma girişiminin Pazartesi günü erken saatlerde iptal edilmesinin ardından, bir sonraki Mürettebat-6 fırlatma denemesi için şimdi 2 Mart Perşembe gününü hedefliyor. Mürettebat -6 görevinin Uluslararası Uzay İstasyonuna fırlatılması başlangıçta Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan Pazartesi Doğu Saati ile 01:45'te planlandı. Ancak fırlatma, bir yer sistemi sorunu nedeniyle iptal edilmiştir.

NASA ve SpaceX, orijinal fırlatma girişiminin Pazartesi günü erken saatlerde iptal edilmesinin ardından, bir sonraki Mürettebat-6 fırlatma denemesi için şimdi 2 Mart Perşembe gününü hedefliyor. Mürettebat -6 görevinin Uluslararası Uzay İstasyonuna fırlatılması başlangıçta Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki Fırlatma Kompleksi 39A’dan Pazartesi Doğu Saati ile 01:45’te planlandı. Ancak fırlatma, bir yer sistemi sorunu nedeniyle iptal edilmiştir.

- Advertisement -

NASA’ya göre görev ekipleri, verilerin Falcon 9 birinci aşama Merlin motorları trietilalüminyum trietilboron (veya TEA-TEB) için ateşleme kaynağının tam yükünü doğrulamasını engelleyen bir sorunu araştırmak için geri çekilmeye karar verdi. SpaceX, Falcon 9 roketindeki yakıtı kaldırdı ve astronotlar, astronot mürettebatı için Dragon uzay aracından çıktı. NASA, hem Falcon 9 hem de Dragon’un güvenli bir konfigürasyonda olduğunu söyledi. NASA ve SpaceX’in Perşembe günkü bir sonraki uygun fırlatma denemesine katılıp katılamayacağı, Pazartesi günkü fırlatmayı engelleyen teknik sorunun çözülmesine bağlı olacak.

 

 

 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir