Techinside Google News
Techinside Google News

Çin akıllı telefon pazarı Apple’a emanet

2023 ilk çeyreğinde Çin akıllı telefon pazarı gerileme yaşadı. Satışlarda dikkat çeken ise Apple’ın satışlardaki yükselişi oldu.

2023 ilk çeyreğinde Çin akıllı telefon pazarı gerileme yaşadı. Satışlarda dikkat çeken ise Apple’ın satışlardaki yükselişi oldu.

Çin akıllı telefon pazarı, küresel pazarda olduğu gibi 2023’ün ilk çeyreğinde 2022 yılının aynı dönemine göre geriledi. İlk beş şirketin tamamı bir yıl öncesine göre daha az cihaz sevk etti. Genel olarak pazar, 75.6 milyondan 67.6 milyon akıllı telefon sevkiyata düşerek yüzde 11 geriledi.

- Advertisement -

Çin’in akıllı telefon sevkiyatlarında Apple rüzgarı

Apple, satışlardaki yüzde 3’lük düşüşe rağmen Çin’deki payını yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkarmayı başardı. ABD’li üretici 13.3 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleşti. Bu, Cupertino merkezli şirketin Çin pazarına liderlik etmesini sağladı.

OPPO ve vivo da ilk üç üretici arasında yer aldı. Satışları sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 7 düştü. OPPO 12.6 milyon akıllı telefon sattı ve pazarın yüzde 19’ua sahip oldu. Satılan 11.3 milyon cihaz, Vivo’ya yüzde 17’lik bir pay sağladı.

En büyük gerilemeyi ise Honor ve Xiaomi kaybetti. Honor, Huawei’den ayrıldıktan sonra Çin pazarına liderlik etmeyi başardı. 2022’nin ilk çeyreğinde 15 milyon akıllı telefon sevk ederek payını yüzde 20’ye çıkardı. Raporlama döneminde satışlar üçte birden fazla düştü ve pay yüzde 14’e geriledi. Xiaomi, başlangıç ​​dönemine göre yüzde 1 düşüşle pazarın yüzde 13’ünü kontrol ederek beşinci sırada yer alıyor. Akıllı telefon satışları yüzde 20 düşerek 10.6 milyondan 8.5 milyon adede düştü.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir