Techinside Google News
Techinside Google News

Nesnelerin interneti İngiltere’ye 100 milyar pound kazandıracak

Cisco tarafından İngiltere özelinde hazırlanan bir rapor, nesnelerin interneti alanında çalışan şirketlerin ekonomiye 100 milyar pound kazandıracağını gösterdi.

IoT_GenericCisco’nun “The Internet of Everything: Unlocking the Oppurtinity for UK Startups” adlı raporuna göre, nesnelerin interneti (IoT) üzerine odaklanan yeni girişimler, 10 yıllık süreç içerisinde sadece İngiltere’de 100 milyar pound getiri sağlayacak. Buna rağmen şirketin iş geliştirme yetkililerinden Tom Kneen öncelikle aşılması gereken bariyerler olduğunu ve ancak bu şekilde bu sektörün yeşereceğini söylüyor.

Mevcut rapor nesnelerin internetinin sağlık, perakende, enerji ve ulaşım alanlarında güçleneceği ve atılımların ağırlıklı olarak bu noktalardan geleceğini iddia ediyor. Buna göre sağlık sektörü bunlar arasında önde gelen başlık olacak ve önümüzdeki 10 yılda 48 milyar pound getirecek. Perakende sektörünün 27 milyar, nakliye ve taşımanın 11 milyar ve enerjinin ise 7 milyar pound gelir sağlayacağı da not düşülmüş.

- Advertisement -

Cisco’dan gelen bilgiler ise şayet İngiltere’deki büyük firmalar, KOBİ’ler ve hükümet organizasyonları internet tabanlı cihazların getireceği kârı arzu ediyorlarsa ortaklık konusunda ve inovasyon için daha dostane bir anlayış içinde olmalı.  Şirketin İngiltere ve İrlanda bölge yöneticisi Phil Smith, ülkede irili ufaklı pek çok firmanın nesnelerin interneti uygulamaları geliştirdiğini ve sadece insanlarla iletişimde bulunma, işleme, veri paylaşımı değil, tedarik zinciri ve müşteri arasındaki köprüyü de bu sayede sağlayabildiklerini söylüyor.

Tom Kneen ise tekrar bariyerleri dile getirirken, günümüzün teknoloji devi isimlerinin nesnelerin interneti atılımlarının kod yazmak ya da yeni yapılar oluşturmaktan öte, bunları işler hale getirmekte sıkıntı çektiğini ekliyor. Kneen’e göre geleneksel teknoloji şirketleri, ücretsiz geliştirici araçları ve kiralanmış sunucu alanlarından öte daha geniş iş dünyası merkezli yeteneklere ihtiyaç duyuyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir