Site icon TechInside

Albaraka Garaj’a katılacak 14 start-up belli oldu

Albaraka Garaj’ın yenilikçi projelere sahip girişimleri desteklemek üzere başlattığı 3. Hızlandırma Dönemi yeni girişimcileriyle başladı

Albaraka Türk’ün kurduğu ve katılım bankacılığı start up hızlandırma merkezi  Albaraka Garaj’ın üçüncü dönem girişimcileri belli oldu. Ön elemeyi geçen 22 start up arasından seçilen girişimler, 9 ay boyunca Albaraka Garaj hızlandırma programından yararlanacak. Albaraka Garaj’ın 3. Dönem start upları; Miks, Bakiyem, Clotie, Agent Work, DijiFi, Fanaliz, Bulbunu, Octabase, AdachyPay, Vomsis, Okul101, Juphy ve EYCA oldu.

Bu sene seçtiğimiz start up’lar girişim ekosistemimizde farklılık yaratacak

Türkiye’de 35 yılı aşan tecrübesiyle değerlere değer katan Albaraka Türk’ün, yeni nesil girişimcileri Albaraka Garaj ile desteklemeye devam ettiğini ifade eden Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku; “Girişimcilik ekosistemini desteklemek üzere başlattığımız Albaraka Garaj’a geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi bu yıl da yoğun bir başvurunun yaşandı. 61 ilden, toplam 750 girişimci başvuruda bulundu. Hem girişimciler hem de bizler için çok iyi bir deneyim oldu. Seçilen girişimcilerimizin Albaraka Garaj’ın tüm imkânlarından yararlanarak, start up’larını geliştirmeleri için kendilerini desteklemeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

En yoğun başvuru mobil, fintech ve SaaS alanında

Albaraka Garaj’ın 3. Hızlandırma Dönemine en yoğun başvuru 308 start up ile İstanbul’dan yapıldı. Başvuruların yüzde 53’ü ilk girişimcilik deneyimini yaşayan start up’lardan oluştu.En yoğun başvuru yapılan alanlar ise; mobil iş modelleri, fintech ve SaaS alanında oldu. Toplam 750 başvurunun 223’ü ürün hizmet aşamasında, 196’sı satışa başlamış, 184’ü fikir aşamasında, 141’i ise prototipi geliştirilmiş durumda olan girişimlerden oluştu.

Albaraka Garaj’ın 3. Hızlandırma Dönemine seçilen start up’lar

Exit mobile version