Site icon TechInside

Almanya elektrikli araç teşviklerini artırıyor

Almanya elektrikli araç

Almanya elektrikli araç

Almanya elektrikli araç kullanımını artırmak için yeni bir teşvikler uygulayacak. Teşvikler kapsamında 9 bin euro’ya kadar indirim sunulacak.

Almanya elektrikli araç kullanımını artırmak istiyor

Gelişmiş ekonomiye sahip birçok ülke, elektrikli araç kullanımını artırmak için teşvikler uyguluyor. Özellikle Almanya, bu konuda vatandaşlara büyük indirimler sunuyor.

Almanya’da uygulanan yeni teşviklerle, eski teşvikler kapsamında sunulan indirimler 2 katına çıkarıldı. Teşvikler kapsamında tüketicilere aldıkları elektrikli araç için 6 bin euro’luk indirim yapılacak. Bu indirim, devlet tarafından karşılanacak. Ayrıca teşvik kapsamında yer alan markalar da ekstra olarak 3 bin euro’luk indirim sağlayacak. Böylelikle sunulan toplam 9 bin euro’ya kadar ulaşacak.

Almanya, bu indirimlere ek olarak KDV oranlarını da yüzde 19’dan 16’ya düşürüyor. Böylelikle bu indirimlere ek olarak fiyat düşüşü de olacak.

Almanya’nın uyguladığı bu teşvikler 40 bin euro veya daha altı fiyata sahip araçlar için geçerli olduğu belirtiliyor. Yani Peugeot e-208 ve Renault Zoe gibi araçlar almak isteyen tüketiciler, indirimlerden yararlanabilecek. Üreticiler ve tedarikçiler dahil olmak üzere Almanya’nın sunacağı teşviklerin 5 milyar euro’ya ulaşabileceği belirtiliyor.

Exit mobile version