Site icon TechInside

Almanya telefonlara 7 yıl güvence istiyor

Sakıllı telefonlar çok şey yapabilir ve bu, her zaman onların başında olduğumuz anlamına geliyor. Ekran başında geçirilen süreyi kısaltmak, çoğu kişi için sıklıkla kişisel bir hedeftir ve bu hedefe ulaşmanın en iyi yollarından biri, telefon kullanımınızı düzenli olarak gözden geçiriyor.

Satın aldığınız akıllı telefonun 2-3 yıl sonra kullanılmaz duruma geldiğini hiç yaşadınız mı? Teknolojideki hızlı gelişim, mobil işletim sistemlerinin ve uygulamaların gelişimi nedeniyle, telefon üreticileri 2-3 yıl önce ürettikleri düşük fiyatlı modelleri çok çabuk terk edebiliyor ancak bu yüzden çok insan mağdur olabiliyor.

O kadar para ver, telefon çöpe gitsin?

Güncelleme almayan telefonlar yeni nesil işletim sistemleriyle ve mobil uygulamalarla uyumsuz hale geliyor ve kullanıcılar yeni telefonlar satın almak zorunda kalabiliyor.

Almanya şimdi bu soruna çözüm için, Avrupa Birliği için satılan telefon modelleri için 7 yıl boyunca güvenlik güncellemeleri ve yedek parça garantisi verilmesini şart koşmak istiyor.

Bu konudaki yasa tasarasını gündeme getirecek olan Almanya’nın isteği olursa, telefon üreticileri Avrupa’da sattıkları her telefona 7 yıl boyunca güncelleme garantisi getirmek zorunda olacak.

Exit mobile version