Site icon TechInside

Amazon tehlikeli ürünler nedeniyle davalık oldu

Amazon tehlikeli ürünler

Amazon tehlikeli ürünler

Amazon tehlikeli ürünler nedeniyle ABD’de düzenleyici kurumla davalık oldu. CPSC, Amazon’un tehlikeli bu ürünleri platformdan kaldırmasını istiyor.

Amazon tehlikeli ürünler için geri adım atacak mı?

ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu (CPSC) yaptığı açıklamada, perakendeciyi platformunda dağıttığı yüz binlerce tehlikeli ürünü geri çağırması için Amazon.com Inc’e dava açtığını duyurdu.

CPSC, Seattle merkezli e-ticaret devinin, tüketiciler için ciddi bir yaralanma veya ölüm riski oluşturduğu için ürünleri geri çağırmaktan yasal olarak sorumlu olduğunu söyleyen bir idari şikayette bulunmak için oy kullandı.

CPSC’ye göre ürünler, çalışmayan 24.000 karbon monoksit dedektörü, şok ve elektrik çarpmasına karşı gerekli korumaya sahip olmayan yaklaşık 400.000 saç kurutma makinesi ve alev alabilecek “çok sayıda” çocuk pijama giysisi içeriyor.

CPSC Başkan Vekili Robert Adler, “Bu devasa üçüncü taraf platformlarla nasıl daha verimli bir şekilde başa çıkacağımız ve onlara güvenen Amerikalı tüketicileri en iyi nasıl koruyacağımıza odaklanmalıyız” dedi.

Exit mobile version