Site icon TechInside

Android Pay yüz tanımaya hazırlanıyor

Google’ın mobil ödeme çözümü Android Pay’in, yakında yüz tanıma teknolojisiyle ödeme yapması mümkün olabilir. Android Pay’in 1.22 sürümü içinde bulunan ancak henüz aktif olmayan bazı kodların, yüz tanıma teknolojisine işaret ettiği tespit edildi.

Buna göre, Android Pay kullanıcısı bir markette veya başka bir mağazada ödeme noktasına ulaştığında, herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan, kasadaki kameraya bakması yeterli olacak. Böylece Android Pay ile entegre olmuş kasa kullanıcıyı yüzünden tanıyarak ödemeyi alacak. Google belki bu uygulama için son bir onay aşaması da getirebilir. Böylece kameranın yanlış kişiden hesap kesmesinin önüne geçilebilir.

Görüntüler kaydedilmeyecek

Ayrıca, kasalardaki kameraların kullanıcıların fotoğraflarını kayıt etmeyip sadece yüz analizi için kullandıktan sonra görüntüyü sileceği de anlaşılıyor. Böylece kullanıcıların mahremiyet endişelerinin de ortadan kalkacağı düşünülüyor. 

Google henüz bu uygulamaya dair bir açıklama yapmış değil. İlgili kodların Android Pay 1.22 içine test amacıyla konulmuş olduğu ve bir yerlerde bu sistemin test edildiği düşünülüyor. Ancak test aşamasından sonra uygulamanın yayına girmesinin garantisi de yok. Google geçen yıl da küçük bir bölge de sesli komutla ödemeyi test etmişti. Test kullanıcıları “Google ile ödemek istiyorum,” cümlesini kasaya doğru seslendirdiğinde uygulama kullanıcının sesini tanıyarak ödemeyi kullanıcının Androdi Pay cüzdanından çekkiyordu. Fakat Google bu uygulamayı kısa sürede sonlandırıp testleri bitirmişti. 

Exit mobile version