Site icon TechInside

Apple karma gerçeklik gözlüğünde ne durumda?

Apple karma gerçeklik

Apple karma gerçeklik gözlüğü için uzun süredir çalışmalarına devam ediyor. Apple Reality Pro pazara çıkmaya hazırlanırken, yöneticilerde görüş ayrılığı bulunuyor.

Apple Reality Pro özellikleri arasında havada yazma, sanal ve artırılmış gerçeklikler arasında geçiş yapma, kendi özel işletim sistemi ile fitness ve oyun uygulamaları ve Apple TV’ye erişimi bulunuyor. Ancak Apple Reality Pro için beklenen fiyatın kullanıcılarda memnuniyet yaratmayacağı endişeleri var. Tahmini 3 bin dolarlık beklenen fiyat etiketinin pazarda ivme oluşturmak için yeterli olmayacağı da düşünülüyor.

Apple karma gerçeklik konusunda görüş ayrılığı yaşıyor

Pazar başarısı konusundaki endişeler doğal olarak yöneticiler arasında farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Apple’ın kendi yöneticileri, şirketin akıllı gözlük yapması gerekip gerekmediği konusunda ikiye bölündü. Yeni ürünün Apple Dünya Geliştiricileri Konferansı’nda (WWDC) tanıtılması bekleniyor. Ancak yaşanan fikir ayrılıkları bu tanıtımın bir kez daha ertelenmesine neden olabilir.

Operasyon ekibinin başında bulunan Jeff Williams ve CEO Tim Cook, cihazın direkt olarak pazara sunulmasını istiyor. Ancak tasarım ekibinin büyük, hantal ve pahalı olarak yorumladığı gözlük için nihai karar henüz çıkmadı. Apple bu gözlüğü tasarım açısından yenileyecek olursa, birkaç yıl daha beklememiz gerekebilir gibi görünüyor.

Grandview Research tarafından hazırlanan bir rapora göre, sanal gerçeklik kulaklık pazarı 2022’de 7.7 milyar dolar değerindeydi. Araştırma şirketi, küresel pazarın 2030 yılına kadar yüzde 30,6 büyüyeceğini öngörüyor. Bu da sanal gerçeklik ve karmaşıklık gerçeklik pazarında ciddi bir büyüme yaşanacağını gösteriyor.

Exit mobile version