Site icon TechInside

Apple kullanıcılarıyla ilgili 6 önemli nokta

15921569186_0392f01293_bF-Secure’un yürüttüğü yeni bir araştırma, bazı Apple kullanıcılarının diğer cihaz kullanıcılarıyla karşılaştırıldığında eşsiz bazılarının benzer olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmaya katılan 2 bin ABD’liye boş zamanlarında hangi cihazı en çok kullandıkları sorulduğunda, yaklaşık olarak bini “Apple”, kalanı ise “Apple dışı” cihaz kullandıklarını ifade ediyor.

F-Secure’un Nisan 2015’te yaptığı araştırmada tüketicilerin değişik cihazlar kullanırken nasıl farklı güvenlik ve mahremiyet ihtiyaçları olabileceği üzerinde duruldu.

F-Secure araştırmaya katılanlara ne çeşit cihazları nasıl kullandıklarını ve online güvenlik ile mahremiyetlerini değişik yönlerden nasıl değerlendirdikleri sordu. Araştırmadan önce bazı ilginç bulgular şöyle:

F-Secure Güvenlik Danışmanı Sean Sullivan’a göre, elde edilen sonuçlar Apple kullanıcılarının daha mobil olmakla beraber online risk almaya daha açık olduklarını ortaya koyuyor. Fakat bu kullanıcılar riskleri yönetmek için yeni teknolojileri kullanmaya daha hevesli görünüyor. Araştırmaya ilişkin Sean Sullivan, şu açıklamayı yapıyor: “Apple kullanıcı topluluğunun kendilerini diğer kullanıcılardan daha güvende görmeleri ilginç. Belki de bu nedenle bu kullanıcılar daha mobil ve ticari işlemler yaparken daha esnek. Ayrıca daha fazla Apple kullanıcısı VPN kullanmış, yani, bu kullanıcılar online mahremiyetleriyle ilgili problemler ve çözümlerin farkındalar.

Exit mobile version