Site icon TechInside

Avrupa’da uzaktan çalışmak için en iyi ülke: Hollanda

Avrupa’nın 20 ülkesinde yürütülen araştırma uzaktan çalışmak için en iyi ülkenin Hollanda olduğunu ortaya koyuyor

Avrupa’da uzaktan çalışmak için en iyi ülkenin Hollanda olduğu açıklandı. İngiliz internet servisi sağlayıcı Plusnet’in araştırmasına göre, Hollanda’nın Avrupa’da uzaktan çalışmak için en iyi ülke olduğu ortaya çıktı.

Plusnet araştırma için Avrupa’nın en fazla nüfusa sahip ülkesini 10 kriteri göz önüne alarak değerlendirdi. Bu 10 kriter şu şekilde sıralanıyor:

-Uzaktan çalışan insanların oranı

-Ortak çalışma alanlarının (co-working spaces) sayısı

-Kahve dükkânlarının sayısı

-Ortalama kahve fiyatı

-Kablosuz bağlantı sayısı

-İnternet güvenliği skoru

-AB Komisyonu ulaşım skoru

-Mutluluk Endeksi Skoru

-Kiralık Endeksi Skoru

-Hayat pahalılığı  

Bu kriterlerin değerlendirilmesi sonucunda Hollanda 682 puan ile ilk sırada yer aldı. Almanya 651 puan ile ikinci olurken, İspanya 619 puanla üçüncü sıraya yerleşti. Hollanda’nın birinci olmasında uzaktan çalışan sayısı (yüzde 13,7), AB Komisyonu ulaşım skoru ve internet güvenliği skoru kriterlerinin öne çıktığı belirtiliyor. Bunların yanı sıra Wi-Fi bağlantı sayısı, kahve dükkânlarının sayısı ve Mutluluk Endeksi skoru da Hollanda’yı ilk sıraya taşıdı. Buna karşılık, araştırmada Hollanda’ya taşımak isteyenler için Kira Endeksi ve hayat pahalılığına endekslerine dikkat edilmesi gerektiği aktarılıyor.

Plusnet’in araştırmasında Hollanda, Almanya ve İspanya’nın ardından ilk 10’a giren diğer ülkeler şöyle sıralanıyor: İngiltere, Polonya, Fransa, İsveç, Danimarka, Avusturya ve Çekya.

Görsel: hrtechnologist.com

 

Exit mobile version