Site icon TechInside

Avrupalı otomobil üreticileri Tesla’ya karşı birleşiyor

Tesla’nın önlenemeyen yükselişi, otomobil üreticilerini endişelendiriyor. Şimdi Avrupalı otomobil üreticileri Tesla’ya karşı ortak önlem alıyorlar.

Tüm dünyanın elektrikli otomobilleri küçümsediği ve hatta alaya aldığı bir dönemde elektrikli otomobil üretmeye başlayan, elektrikli otomobillerin lüks otomobiller kadar konforlu ve spor otomobiller kadar performanslı olabileceğini gösteren Tesla bu cesur girişiminin meyvesini, elektrikli otomobil pazarında en bilinen ve en saygı duyulan isim olmayı başararak aldı. 

Tesla Ford’dan büyük

Öte yandan Tesla başarısını sadece saygınlık kazanarak değil, maddi anlamda da taçlandırdı ve şirketin piyasa değeri ABD’nin ve dünyanın en köklü otomobil üreticisi olan Ford’u geçti.

Tesla’nın başarısı aynı zamanda dünyada elektrikli otomobillere ilgiyi arttırdı ve devletlerin petrol motorlarına son verme kararları almasını cesaretlendirdi. 

Ancak rakipleri, sadece elektrikli otomobil satabilecekleri yakın gelecekte Amerikan elektrikli otomobil üreticisine karşı rekabet avantajı elde edebilmek için şimdi ortak girişimlerde bulunuyorlar. Başını Alman otomobil üreticilerinin çektiği Avrupalı otomobil üreticileri şimdi Tüm Avrupa’yı kapsayacak şekilde 400 ortak elektrik şarj istasyonu kurmak için harekete geçti.

BMW, Daimler, Ford ve Volkswagen’in ortak girişimiyle bu yıl içinde ilk aşama olarak 20 istasyon açılacak. Bu istasyonlar Almanya, Norveç ve Avusturya da kurulacak. Her bir istasyonun maliyeti yaklaşık 230 bin dolar olacak ve konsorsiyum önümüzdeki dönemde şarj istasyonlarının sayısını 400’e çıkartacak.

Exit mobile version