Site icon TechInside

Bilkent Cyberpark’ın TÜBİTAK’tan aldığı “BİGG M.A.R.K.A” desteği %50 arttı

TÜBİTAK 1512 BİGG-Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında seçilen 17 Uygulayıcı Kuruluş’tan biri olan Bilkent CYBERPARK, bu kapsamda çeşitli eleme süreçlerinden geçen 60 iş fikri sahibi girişimci adaylarını tüm kamp boyunca CYBERPARK tarafından misafir ederek piyasa ederi yaklaşık 10,000 TL tutarında olan bireysel danışmanlık ve koçluk hizmetinden ücretsiz faydalandırdı.

Genç girişimlerin sıklıkla yaşadığı sıkıntıları yakından tanıyan Bilkent CYBERPARK’ın, kurguladığı iş planı yazma programından sonra zorlu eleme süreçleriyle belirlediği nihai adaylar TÜBİTAK 2. Aşama İş Planı Değerlendirme Panellerinde tekrar bir elemeden daha geçtiler ve projelerin yaklaşık yarısı 2. aşamada desteklenmeye uygun bulundu.

Biyomedikal Analiz Sistemleri, Kişisel Finans Yönetimi, Fiber Lazer Sistemleri, Mikroakışkan Manyetik Hücre Ayırma Kiti, Beacon Temelli Etkileşimli Etkinlik Uygulaması, Giyilebilir Teknoloji ve Akıllı Ev Sistemleri alanlarında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan BİGG MARKA projelerinin Türkiye ekonomisine bir çok katkı sağlamayı hedeflenmektedir.

Girişimciliğin ve girişimcilere sunulan hizmetlerin iyi bir ekip işi olduğunu savunan Bilkent CYBERPARK, TÜBİTAK BİGG kapsamında desteklenmeye hak kazanan girişimcilere Atölye’de ücretsiz ofis ödülü ve sürekli mentörlük desteği gibi bir çok destek ile her aşamada girişimcilerinin yanında oluyor. Bilkent CYBERPARK’ta şirketleşmek isteyen girişimciler, CYBERPARK’ın girişimcilere özel tüm imkanlarından ve programlarından faydalanabilecekler.

Exit mobile version