Site icon TechInside

Bulut Orta ve Doğu Avrupa’yı saracak

Cisco Türkiye İş Geliştirme Müdürü Baran Karakurt

2018 Yılında, Dünya Nüfusunun Çoğunluğunun Sabit İnternet Bağlantısı Olacak ve İnternet Kullanıcılarının Yarıdan Fazlası Kişisel Bulut Depolama Çözümlerini Kullanacak

Bu yıl dördüncüsü hazırlanan Cisco Küresel Bulut Endeksi’nde (2013-2018) Cisco, özel bulutun genel bulutu önemli ölçüde geride bırakmasının yanı sıra bulut trafiğinin, bulut iş yüklerinin ve bulut depolamanın güçlü büyümesini sürdüreceğini öngörüyor. Çalışmadaki bilgilere göre, önümüzdeki beş yıl içerisinde tüm veri merkezi trafiğinin yüzde 76’sı bulut üzerinden geçerken toplam veri merkezi trafiği neredeyse üçe katlanacak. 2018 yılında dünya nüfusunun yarısının* sabit internet erişimi bulunacak ve bu kullanıcıların yarısından fazlasının (yüzde 53) içeriği bireysel bulut depolama servisleri tarafından desteklenecek.

Türkiye’deki işletmeler, internetin gelişimindeki bir sonraki büyük adım olarak bulut bilişimi benimsemeye devam ediyor. Bu eğilim, her geçen gün daha fazla birey ve işletmenin bulut tabanlı çözümleri tercih ettiği Orta ve Doğu Avrupa’da da gözlemleniyor.

Türkiye’nin de bağlı olduğu Orta ve Doğu Avrupa bölgesiyle ilgili araştırmadan öne çıkanlar şöyle:

Küresel Bulut Endeksi’nde öne çıkan bulgular ise şöyle:

Cisco Türkiye İş Geliştirme Müdürü Baran Karakurt ise “Türkiye’de internet ve bilişimin gelişimindeki bir sonraki büyük adım bulut bilişim. Bölgedeki hızlı mobil adaptasyon, bulut bilişim ve kablosuz teknolojilerin faydalarından yararlanmaya başlamak için var olan altyapıyı iyileştirme konumunda olduğunu gösteriyor. Eğer Cisco’nun Küresel Bulut Endeksi’ndeki öngörülerine bakacak olursak, Türkiye; özel sektör, devlet ve toplum olarak bulutun faydalarından yararlanma konusunda iyi yolda ilerliyor” diye konuştu.

*2018 yılında dünya nüfusu tahmini 7.6 milyar olacak. (Kaynak: Birleşmiş Milletler)

Exit mobile version