Site icon TechInside

Çin, ABD donanmasının sırlarını çalmış

This Aug. 31, 2018, photo released by U.S. Navy, the aircraft carrier USS Ronald Reagan, front, and the guided-missile destroyer USS Milius, center, conduct an exercise with Japan Maritime Self-Defense Force ships off South China Sea. A U.S. Navy warplane belonging to the aircraft career USS Ronald Reagan has crashed into the sea northeast of the Philippines, but its two aviators were safely rescued. The Navy's 7th Fleet said in a statement that the F/A-18 Hornet had a mechanical problem during a routine operations in the Philippine Sea, Monday, Nov. 12, 2018. (Mass Communication Specialist 2nd Class Kaila V. Peters/U.S. Navy via AP)

ABD istihbarat birimlerinin, Çin’den ağır bir siber saldırı beklediklerine dair uyarıların ardından, Çin’li hacker’ların geçmişteki saldırıları hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Hacker’lar savaşı

Geçtiğimiz aylarda, hacker’ların donanma için gemi ve silah teknolojileri üreten bir savunma şirketinden çok gizli belgeleri çaldığı ortaya çıkmıştı. 

Bu olayın detayları ise ABD donanmasındaki güvenlik açıklarının ne kadar ağır olduğunu ortaya çıkardı zira soruşturma sonunda Çinli hacker’ların tam 18 ay boyunca şirketin sunucuların hiç bir engel olmaksızın ulaştığını ve tüm yazışmaları okuduklarını, tüm belgeleri kopyaladıklarını, şirketin tüm faliyetlerini engelsizce takip ettiklerini ortaya çıkardı.

Diğer bir deyişle, Çin hükumeti, ABD donanmasının en önemli silahları hakkında her türlü sır bilgiye sahip ve 18 ay boyunca da bu bilgileri sürekli güncellemişler. 

 

Exit mobile version