Site icon TechInside

Çin’de H&M mağazaları Apple Maps’te görünmüyor

Çin H&M mağazaları

Çin H&M mağazaları

Çin’de H&M mağazaları, Apple Maps’te görünmemeye başladı. Yapılan incelemeler, Çin hükümetinin boykotu olduğunu gösteriyor.

Çin’de H&M mağazaları neden görünmüyor?

The Wall Street Journal tarafından paylaşılan bilgilere göre, Çin’deki H&M mağazaları Çin’deki Apple Apple Maps aramalarında görünmüyor. Bunun nedeni ise Çün hükümetinin uygulama kararı olabilir.

Journal, şirketin Çin’de 400’den fazla mağazaya sahip olduğunu, ancak artık tüm H&M konumlarının haritalarda, araç çağırma ve e-ticaret uygulamalarında eksik olduğunu tespit etti. Çin’deki Apple Maps için Çinli harita şirketi AutoNavi ile çalışan Apple, bu ortağına bir hayli güveniyordu.

H&M’in ismi, Çin’de boykotlarla karşı karşıya olan Nike ve Adidas dahil birkaç markayla geçiyordu. Dolayısıyla Çin’de H&M’e yönelik Apple Maps odaklı bir engelleme yapılmış olabileceği de konuşuluyor. Yine Journal, H&M’in Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba’dan kaldırıldığını da bildirdi.

Weibo sayfasında yayınlanan bir açıklamada, H&M China, şirketin “herhangi bir siyasi pozisyonu temsil etmediğini” ve şirketin “Çinli tüketiciye saygı duymaya devam ettiğini” söyledi.

Exit mobile version