Site icon TechInside

Didi, Uber Çin’e rekor fiyatla ortak oldu

Haftanın ilk gününde teknoloji piyasasının sansasyonel haberi Çin’den geldi. Çin’de Uber’e rakip olan yerel taksi uygulaması Didi Chuxing ve Uber’in Çin’deki şirketi Uber Çin evleniyorlar. Böylece iki şirketin Çin’deki faaliyetlerini birleştirecekler.

Birleşmenin maddi alışveriş kısmı ise biraz karışık ancak toplamda 35 milyar dolarlık varlık el değiştirmiş olacak. Öncelikle Didi Chuxing, Uber Global’a 1 milyar dolar yatırım yaparak ortak olacak. Bu yatırımla beraber Uber Global’ın toplam fiyatlaması 68 milyar dolara çıkmış oluyor.

Öte yandan Uber China’nın hissedarları, yeni oluşacak şirketin %20’sine sahip olacaklar ki, bu da 35 milyar dolara denek geliyor. Ayrıca, Didi Chuxing’e kısa süre önce 1 milyar dolar yatırıp ortak olan Apple da böylece resmen Uber Global’ın ortakları arasına girmiş oluyor. Uber China’nın ortakları arasındaysa Çin’in dev arama motoru Baidu ve önde gelen Çin’li iş adamları yer alıyordu.

Uber China, bu operasyonun ardından varlığını devam ettirecek ancak yeni şirketin ortağı olarak görünecek ve çeşitli yatırım fırsatlarını değerlendirecek.

Exit mobile version