Yurt içinden ve yurtdışından farklı sektörlerden yüzlerce yöneticinin katılımı ile gerçekleşen Digitopia Impact Summit zirvesinde, bir gün boyunca dönüşüm tartışıldı ve onlarca başarı hikayesi paylaşıldı.
Açılış konuşmasında Digitopia‘nın kurucusu ve CEO’su Halil Aksu, şirketlerini nasıl dönüştürdüklerini ve uzun yıllardır var olan danışmanlık işini nasıl bir yazılım platformuna dönüştürdüklerini paylaştı. Güvence (assurance), hizalanma (alignment) ve hızlandırma (acceleration) konularında görüşlerini ve deneyimlerini aktaran Halil Aksu, tüm katılımcıları “danışmanlığın dijital versiyonu” olarak adlandırılan “Impact Platform”u kullanmaya davet etti.

Kapanış konuşmasını Digitopia’nın yönetim kurulu başkanı ve 40 yıllık teknoloji sektörü deneyimi olan Peter Sondergaard gerçekleştirdi. Konuşmasında önce 30 yıllık bir teknoloji vizyonunu çizdi, sonra önümüzdeki yıllarda gündemi belirleyecek 12 teknolojiyi paylaştı ve son olarak da alınması gereken aksiyonları vurguladı. Bu aksiyonlar arasında ölçüm yapmanın (yani olgunluğu değerlendirmenin), hedeflerin belirlenmesinin ve bir vizyon, strateji, hedefler ve yol haritasının oluşturulmasının en önemli olduğunu vurguladı.

SAP’nin Dijital İnovasyon Sözcüsü ve Paris’ten gelen Timo Elliott, yapay zeka alanındaki son örnekleri paylaşarak dinleyicilere çok pratik uygulamalar gösterdi ve yapay zekayı nasıl kullanabilecekleri hakkında ufuklarını açtı. Ardından Akkök Holding’den İpekyol’a, LC Waikiki’den CFN Kimya’ya kadar birçok Digitopia müşterisi deneyimlerini paylaştı ve bilgilendirici paneller düzenlendi.
Digitopia Impact Summit Etki Zirvesinde en çok ilgiyi DMI (Dijital Olgunluk Endeksi) ve SMI (Sürdürülebilirlik Olgunluk Endeksi) çalıştayları çekti. Onlarca katılımcı, bu ölçümlerin nasıl yapıldığı, faydalarının neler olduğu ve sonuçlarının nasıl kullanıldığı hakkında bilgi aldı ve katılımcılar bu bilgilerden büyük fayda sağladı.