Site icon TechInside

Apple’da çalışan olmanın iç yüzü

İki eski Apple yöneticisi, internet teknolojilerinden sorumlu Don Melton ve iOS uygulamalarından sorumlu Nitin Ganatra, bir programa yaptığı açıklamalarda Apple yöneticilerinin ne kadar talepkâr olduğundan dem vurdular.

İkiliden Melton’un açıklamasına göre yöneticiler gece saat 1’de çalışanlarına e-posta atabiliyor ve hemen cevap bekliyorlar. Pazartesi günü yönetici toplantısı olduğundan ötürü çalışanlar Pazar günü üstlerinden gelecek emirlere karşı tetikte olmak zorundalar ve gerekirse sevdikleri dizilerden mahrum kalabiliyorlar. Ancak konu televizyon dizileri olduğunda şöyle bir artı var: Scott Forstall’ın Sopranos dizisi başında olduğu vakitlerde rahatsız edilmeyeceğinize emin olabilirsiniz.

Ganatra ise bu taleplerin ne kadar kötü olabileceğini şöyle anlatıyor: ‘‘Gece size aslında size yazılmamış bir e-posta iletiliyor. Scott’tan geliyor ama e-posta Steve’den – üstelik gecenin geç saatlerinde. Bu e-postaların cevap talep eden yöneticiler sayesinde sabah 2:45’e kadar süreceğini biliyorsunuz ve bu günler, haftalar, aylar boyu devam ediyor.’’ Bu örneği onaylayan Melton kendisine yönetici olmak istediğini söyleyen birine dün gece iyi uyuyup uyumadığını sorduğunu, uyuduysa bunun son iyi uykusu olacağını temin ettiğini söyledi.

Ancak az uyku sadece mühendislere özgü bir şey değil. Melton, biri CEO Tim Cook’un sabahları işe çok erken gelerek gecelere kadar çalıştığını söylediğinde bunun basit bir müşteri ilişkileri hikayesi olmadığına emin olunabileceğini söylüyor. ‘‘Apple yöneticileri gerçekten böyle çalışıyor, bu insanlar birer deli’’ diyen Melton’a hak veren Ganatra, yaptığı hesaplara Tim Cook’un geceleri sadece üç saat uyuduğunu çıkardıklarını söylüyor.

Exit mobile version