Site icon TechInside

Elon Musk Türkiye’de

Dünyanın en önemli girişimcilerinden biri kabul edilen genç iş adamı Elon Musk Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 15.30’da Cumhurbaşkanı ile görüşecek olan Musk’ın Hyperloop ve Tesla otomobilleri hakkında bilgi aktaracağı tahmin ediliyor.

İnsanlığı Mars’a götürecek

PayPal’ın, NASA’nın uzaya çıkmak için kullandığı uzay gemilerini üreten SpaceX’in, elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın, yeni nesil raylı ulaşım sistemi Hyperloop One’ın, tüm ABD’ye güneş enerjisi panelleri kuran SolarCity’nin ve yer altı ulaşım sistemleri için dev tüneller inşa eden Boring Company’nin kurucusu olan Musk, sadece iş adamı kimliği ile değil, teknolojinin gelişimine dair düşünsel katkılarıyla futurist kimliği ile de tanınıyor.

Musk ayrıca, Mars’ta bir koloni kurulması için SpaceX şirketinde önemli yatırımlar yapıyor ve 2020 sonrasında Mars’a insan göndermenin mümkün olacağına inanıyor. Bu amaçla, bugüne kadar üretilenlere oranla çok daha büyük bir uzay gemisi ve astronotların uzayda çok daha rahat hareket etmesini sağlayacak özel giysiler üretmek için tasarım çalışmaları da yapıyor.

Tesla’nın Türkiye’ye geleceğine dair son bir kaç haftadır duyumlar dillendiriliyor ancak bu konuda resmi bir açıklama yapılmıyordu. Bugün CUmhurbaşkanlığı’nın ajandasında Elon Musk ile külliyede görüşme yapılacağının açıklanması, Musk’ın Türkiye’ye geleceği haberlerini kesinleştirdi.

Exit mobile version