Techinside Google News
Techinside Google News

Ericsson 4G ile 5G sinyallerini birleştirecek

Ericsson Radyo Sistemi portföyüne yeni donanım ve yazılım ürünleri ekleyerek uçtan uca 5G platformunu genişletiyor. Böylece telekomünikasyon hizmet sağlayıcılarının 5G şebekelerini daha sorunsuz ve hızlı bir şekilde halka sunabilmelerini sağlıyor.

Radyo Şebeke Dijital İşlemci Ünitesi sayesinde maliyetler azalacak

Ericsson, hizmet sağlayıcıların Radyo Erişim Şebekesi (RAN) yazılım ve donanım fonksiyonlarının kurulumlarında daha fazla esnekliğe yönelik ihtiyacını karşılayan Radyo Şebeke Dijital İşlemci Ünitesi (RAN Compute) portföyünü piyasaya sürüyor.

- Advertisement -

RAN Compute, kullanım senaryosu performansının iyileştirilmesi için gereken durumlarda hizmet sağlayıcılarının hüzme oluşturma (beam forming) ve radyo kontrol (radio control) gibi RAN fonksiyonlarını daha esnek bir şekilde dağıtmasını sağlarken toplam maliyeti de düşüren bir mimari.

RAN Compute portföyü, mevcut temel dijital işlemci ünitesi (baseband) kapasitesini üç kata kadar artıran dört yeni RAN Compute ürününe ek olarak tüm mevcut dijital işlemci ünitelerini içeriyor. İki yeni RAN dijital işlemci ünitesi, hizmet sağlayıcıların RAN fonksiyonlarını merkezi olarak veya baz istasyonunda sunmasını sağlarken diğer yeni iki RAN dijital işlemci ünitesi, bir yandan istasyonun kapladığı alanı düşürürken diğer yandan daha gelişmiş bir mobil geniş bant ve ultra düşük gecikme uygulamaları için RAN fonksiyonlarının radyoya daha yakın şekilde konumlandırılmasına olanak tanıyor.

Ericsson frekans paylaşımını artıran yeni yazılımı 5G’nin kapsama alanını genişletecek!

Şirket, yeni Ericsson Frekans Paylaşımı yazılımını da piyasaya sürerek 5G dağıtımları için Ericsson Radyo Sisteminin becerilerini de artırıyor. Bu, hizmet sağlayıcıların daha hızlı bir şekilde 5G’yi etkinleştirmelerini ve 5G kapsama alanını genişletmelerine olanak sağlıyor.

Ericsson Frekans Paylaşımı, Ericsson Radyo Sistemini kullanan aynı spektrum bandı içindeki 4G ve 5G’den eş zamanlı ve dinamik bir şekilde servis alarak, operatörler geçiş için hazır olduğu an sorunsuz ve hızlı bir ağ geçişini mümkün kılıyor. Bu yeni işlev, 2015 yılından sonra gönderilen Ericsson Radyo Sistemi ekipmanlarına uzaktan yüklenen bir yazılımla hayata geçirilebiliyor.

Bu özellik sayesinde telekomünikasyon hizmet sağlayıcılarının, mevcut 4G spektrum kaynaklarını 5G’ye statik olarak tahsis etmesine gerek kalmaksızın ve 4G performansını olumsuz yönde etkilemeden, çok daha esnek bir ağ geçiş stratejisiyle ülke genelinde 5G kapsama alanı sunabilmelerini sağlıyor. Ericsson’ın 3GPP Rel 15 standardına dayanan yenilikçi yaklaşımı olan bu çözüm, 5G cihaz üreticilerinin bu özelliği benimsemelerini kolaylaştırıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:12

5G Teknoloji Kampüsü açıldı!

İlginizi çekebilir