Site icon TechInside

FBI Windows 7 için uyarı yaptı

FBI Windows 7

FBI Windows 7

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI Windows 7 kullanımını hakkında uyarıda bulundu. FBI, bu konuda güvenlik risklerini vurgu yaptı.

FBI Windows 7 için endişeli

İşletim sistemlerinin bir süre sonra geçmişte kalması ve güncelleme almaması, günümüzün en büyük problemlerinden biri haline geldi. Benzer bir durum şu anda Windows 7’de yaşanıyor.

Microsoft’un Windows 7 için sunduğu desteği 14 Ocak tarihinde sonlandırması, Windows 7 kullanan kurumları zor durumda bırakmıştı. Microsoft desteğinin kesilmesiyle birlikte Windows 7 için artık herhangi bir güvenlik güncellemesi yayınlanmıyor. Bu da Windows 7’li sistemler için güvenlik açıklarını doğuruyor.

FBI tarafından yapılan uyarıda, Windows 7 kullanan kurumların, işletim sistemlerini yükseltmeleri için uyarıda bulunuldu. Windows 7 Professional ve Enterprise’ın Ocak 2023’e kadar güvenlik güncellemesi almaya devam edecek olması nedeniyle FBI, Windows 7 kullanan kurumların buna geçiş yapmasını belirtti.

Kullanıcıların Windows 10’a geçmesini isteyen Microsoft, bir yandan da Windows 7 kullanıcılarının mağduriyet yaşamaması için çalışıyor. Ancak güvenlik güncellemelerinin kesilmesi, kullanıcıların bu konuda çok dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

Exit mobile version