Site icon TechInside

Fiber optik ile veri aktarım hız rekoru kırıldı

Fiber optik ile veri aktarım

Fiber optik ile veri aktarım

Avustralya’da fiber optik kablolar ile veri aktarım hız rekoru kırıldı. 44.2 Tbps’lık bu hız rekoru, fiber optiğin ulaşabileceği seviyeleri gözler önüne serdi.

Fiber optik kablolar ile 44.2 Tbps’a ulaşıldı

Cihaz ve kullanıcısının artmasının yanı sıra ihtiyaçlarda da yaşanan artış nedeniyle, günümüz ağ teknolojileri alanında önemli geliştirme çalışmaları yapılıyor. Özellikle 5G alanında yoğun çalışmalar devam ederken, mevcut altyapılarda da daha iyi seviyeye ulaşabilmek için çalışmalar devam ediyor.

Avustralya’da Monash, Swinburne ve RMIT Üniversitesi’nden araştırmacılar, bu konuda çok önemli bir çalışmaya imza attı. Fiber kablolar kullanılan araştırmacılar, bu kablolar ile teorik olarak 44.2 Tbps veri aktarım hızına ulaşmayı başardı. Bu çalışma için Microcomb isimli bir teknoloji kullanan araştırmacılar, daha keskin frekans hatları oluşturmayı başarmış.

Şu anki veri aktarım hızlarının birkaç milyon katı anlamına gelen 44.2 Tbps, özellikle veri ve araştırma merkezleri için önemli avantajlar sağlayabilir. Bununla birlikte Microcomb isimli teknolojinin herhangi bir yükseltmeye ihtiyaç duymaması, bu teknolojinin uygulanabilirlik seviyesini de artırıyor.

Exit mobile version