Site icon TechInside

Fidye yazılımlarda dört tür baskınlığını koruyor

Fidye yazılımlar

Fidye yazılımlar

Fidye yazılımlar konusunda kötü amaçlı yazılımın dört türü, tüm saldırıların toplamda neredeyse yüzde 70’ini oluşturuyor.

Siber güvenlik şirketi Intel 471 tarafından yapılan analize göre, 2021’in sonuna doğru en yaygın fidye yazılımı tehdidi, bildirilen tüm olayların yüzde 29,7’sini oluşturan LockBit 2.0’dı. LockBit’in son kurbanları arasında Accenture ve Fransız Adalet Bakanlığı da var.

İrlanda Sağlık Hizmetleri Yöneticisine yönelik bir saldırı da dahil olmak üzere bildirilen beş olaydan neredeyse biri, geçtiğimiz yıl içinde meydana gelen çeşitli olaylarla ünlü Conti fidye yazılımını içeriyordu. Grup kısa süre önce, bir fidye yazılımı çetesinin nasıl çalıştığına dair bilgiler sağlayan sohbet günlüklerini sızdırdı. PYSA ve Hive, rapor edilen her 10 fidye yazılımı saldırısından birini oluşturuyor.

Araştırmacılar: “2021’in dördüncü çeyreğinde en yaygın fidye yazılımı türü, bildirilen tüm olayların yüzde 29,7’sinden sorumlu olan LockBit 2.0, yüzde 19 ile Conti, yüzde 10,5 ile PYSA ve yüzde 10,1 ile Hive” açıklamasını yaptı.

Intel 471’deki siber güvenlik araştırmacıları, Ekim ve Aralık 2021 arasında gerçekleşen 722 fidye yazılımı saldırısını inceledi ve en çok etkilenen sektörleri belirledi. Listenin başında, fidye yazılımı saldırılarından etkilenen kuruluşların neredeyse dörtte birini oluşturan tüketici ve endüstriyel ürünler, önceki çeyreğe göre önemli ölçüde arttı.

Exit mobile version