Site icon TechInside

Funding Circle startup emlakçısı oldu!

Fintech sektöründe değeri 1 milyar doları aşan 10 unicorn’dan biri olan Funding Circle, Londra’da bulunan merkez binasındaki bir katı yeni girişimlere ayıracağını duyurdu. Bireyler arası kredi platformu sunarak hızlı bir ivme yakalayan şirket, fintech (finans  teknolojileri) alanında en büyük oyunculardan biri olarak gösteriliyor. Bu hızlı büyüme grafiği sonucu son beş yılda üç defa ofis değiştirerek daha kalabalık bir ekibe rahat çalışma olanağı sunmak isteyen Funding Circle, Mansion House’ta bulunan yeni ofisinde 280 kişilik ekibiyle yer alıyor.

Dev ofiste 400’e yakın masayı atıl bırakmak istemeyen şirket, bu katı komple küçük işletmelere, startup’lara ve serbest (freelance) çalışanlara ayırmayı planlıyor. Her bir masayı aylık 499 pound karşılığında kiraya veren Funding Circle, bu hamlesiyle bir anlamda ortak çalışma alanı (co-working space) işine de girmiş oluyor. Londra’da benzer çözümler arayanların aylık 600 pounddan başlayan kira ücretlerini gözden çıkarması gerektiği düşünüldüğünde, startup ruhuyla büyüyen bir fintech şirketinin ev sahipliğinde daha uygun kiraya çıkmak cazip görünüyor.

Funding Circle 10 yıllığına mekan kapattı

Gelecek birkaç yılda planladıkları büyümede ihtiyaç duyacakları alandan fazlasını on yıl için kiraladıklarını belirten, şirketin operasyonlardan sorumlu şefi Pam Burton, “Taze bir startup olup, girişim ateşiyle kavrulmanın ne demek olduğunu iyi biliyoruz. Londra’nın merkezinde yer alan bu çalışma ofisinin, yeni girişimlere daha hızlı büyüme fırsatı sunacağına inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Büyük şirketlerin kiraladıkları dev ofisleri daha küçük startup’lar için kiraya sunması yeni bir trend halini aldı. Hubble tarafından yapılan açıklamaya göre, 500 çalışma alanının neredeyse üçte biri, ofisteki boş masalarını kiralayan KOBİ’lerden oluşuyor. Yüzde 5’lik bir kesim ise pazar değeri 100 milyon poundu aşan şirketlerin kiralamaları oluyor.

Exit mobile version