Site icon TechInside

Google ve BTK çocukları internot yapıyor!

Çocukların internette daha güvenli bir şekilde varlık gösterebilmesi için Google Türkiye ve BTK elele verdi. Dijital çağın çocuklarıyla ebeveynleri arasında bir köprü görevi görecek olan “İnternot Olmaya Var mısın?” projesi, 13-14 Nisan tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerle başlayacak.

Proje kapsamında vatandaşlık kuralları ve internette güvenlik ipuçları üzerine kurgulanmış bir oyun platformu olan “İnterland” ile çocuklara nasıl “İnternot” olacakları anlatılacak.

Projenin hedefinde 6-12 yaş grubu çocuklar yer alıyor. Ancak nesiller arası köprüden de bahsettiğimiz için aileler ve öğretmenler de projenin hedefinde. Nesiller arasındaki diyaloğu güçlendirmek için hayata geçirilen projenin üç temel öğesi bulunuyor. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

Çocuklar için dijital vatandaşlık kuralları ve internette güvenlik ipuçları üzerine kurgulanmış bir oyun platformu olan “İnterland”da, çocuklar İnternotları farklı oyun kurgularında takip ederek bilinçleniyor, bilgileniyor ve yaratıcılıklarını kullanarak güvenlik alanlarını oluşturarak dijital vatandaşlığın temel ilkelerini öğreniyorlar. Proje kapsamında ayrıca kılavuz niteliğinde bilgilerin bulunduğu “Dijital Vatandaşlık ve Güvenlik Eğitim Kitapçığı” ve aile içerisindeki tüm bireyler tarafından imzalanması beklenen “İnternot Olmaya Var mısın Taahhüdü” yer alıyor.

İnternot olmanın ilkeleri

Projede belirlenmiş bazı ilkeler var. Bunlar şu şekilde sıralanıyor:

İnternette paylaşım yaparken özenli olmak
Çevrimiçi dünyada oluşabilecek tuzaklara karşı bilinçli olmak
Özel bilgilerini neden ve nasıl koruyacaklarını anlamak
İnternet ortamında başka kullanıcılarla girdikleri etkileşimlerde nazik olmak
Şüpheli durumlar söz konusu olduğunda gecikmeden büyükleri ile paylaşmak

“İnternot Olmaya Var mısın?” projesi çerçevesinde İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir, Samsun, Trabzon, Kayseri, Adana, Konya, Bursa ve Antalya olmak üzere toplam 10 ilde düzenlenen etkinliklerle dijital okuryazarlık ve güvenli internet kullanımı konularında farkındalığın daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Exit mobile version