Site icon TechInside

Hafta sonu fazla uyumak, performansınızı düşürebilir

çalar saat

Hem işverenler hem de çalışanlar için hafta sonu, yoğun geçen bir haftanın molası olarak değerlendiriliyor. İş dünyasının bir gereği olarak hafta içi erken başlayan çalışma saatlerine nazaran hafta sonları, nispeten daha geç güne başlama saatleri olarak yer değiştiriyor.

Ancak son yayınlanan bir açıklamaya göre; özellikle profesyonel hayat için söz konusu bu durum, verimlilik kaybı olarak geri dönüş sağlayabilir.

Yapılan açıklamaya göre, çalışan ve işveren kimselerin 5 günlük uyku düzenlerini hafta sonları bozuyor olmaları, vücudun biyolojik saat alışkanlığı üzerinde ters etki oluşturuyor. Bu durumun yansıması ise; hafta başlangıcı için motive kaybı, verimsizlik, yorgunluk ve dikkatsizlik olarak ortaya çıkıyor.

Yayınlanan bu açıklama ek olarak, söz konusu bu negatif etkilerin oluşmaması için kişilerin hafta içi uyguladıkları çalışma başlangıç saatlerini, hafta sonu da bozmamaları öneriliyor. Böylece oluşabilecek bahsi geçen negatif etkilerin önüne geçmek ve hafta başlangıcı en iyi şekilde gerçekleştirmek mümkün hale gelebiliyor.

Exit mobile version