Site icon TechInside

Hibrit veya uzaktan çalışma baskısı artıyor

Hibrit veya uzaktan çalışma

Çalışanların şirketlere yönelik hibrit veya uzaktan çalışma baskısı artıyor. Çalışanların yüzde 71’i ikisi arasında seçim yapmak istiyor.

Ivanti Neurons otomasyon platformunun sağlayıcısı Ivanti, 2023 Report: Elevating the Future of Everywhere Work raporunun sonuçlarını açıkladı.

Ivanti, “İşin Geleceği” uzmanlarıyla işbirliği yaptı ve geleceğe bakan kuruluşların ve çalışanlarının karşı karşıya olduğu tutumları, beklentileri ve zorlukları anlamak için dünya çapında 8.400 ofis çalışanı, BT uzmanı ve üst düzey yöneticiyle anket yaptı.

Çalışma modellerini kendileri seçmek istiyor

Anket sonuçlarına göre çalıştıkları yer üzerinde kontrol sahibi olmak isteyen çalışanların sayısı, Ivanti’nin yüzde 71 oranında kaldı. Ancak araştırma, işverenlerin ve çalışanların, işin zamanını, yerini ve çalışma biçimini kimin belirleyeceği konusunda bir mücadele içinde kaldığını gösteriyor.

Çalışanlar yeni çalışma biçimleri için tepki gösteriyorlar. Kişisel zamanı korumak ve iş hayatının en külfetli kısımlarını en aza indirmek istiyorlar: uzun yolculuklar, aileden uzakta geçirilen zaman ve sağlık ve esenlik üzerindeki olumsuz etkiler. Şimdiye kadar işverenler, sanal çalışmayı henüz tersine çevrilebilecek bir deney olarak görmeye devam ederek, yavaş yavaş ilerlemeye çalışıyor. Aslında araştırma, bilgi çalışanları arasında, özellikle de genç çalışanlar arasında yaygın bir tükenmişlik ve kopukluk olduğunu ortaya koyuyor:

Exit mobile version