Site icon TechInside

HPE, Derin Öğrenme projeleri için yeni seçenekler sunuyor

Hewlett Packard Enterprise, sistem tasarım, ortak ekosistem işbirliği ve HPE Pointnext Services’ten esnek tüketim modelleri de dahil olmak üzere uzmanlık alanlarını kapsayan yeniliklerle Deep Learning analitik ve analizlerini tüm organizasyonlarda hızlandırmak için kapsamlı bir bilgi işlem yenilikleri seti duyurdu.

Finansal hizmetler, yaşam bilimleri, üretim, enerji, devlet ve perakende gibi çeşitli sektörlerde Derin Öğrenme gibi gelişmiş yapay zeka tekniklerinin popülerliği hızla artıyor. HPE ise performansı, ölçeği ve verimliliği en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan HPE Apollo portföyüyle tüm AI ve Derin Öğrenme uygulamaları için kapsamlı, iş yükü optimize edilmiş hesaplama çözümleri sunmayı amaçlıyor. Özellikle Deep Learning’i hedef alan ve son SGI satın alım yeteneklerini kullanan en son yeniliklerle HPE, daha büyük ve yoğun GPU ortamları için daha fazla seçenek sunuyor ve entegre çözümlerle teknoloji entegrasyonu konusunda önemli boşlukları gideriyor.

Derin Öğrenme projelerinin önündeki engeller

HPE’nin Yüksek Başarımlı Hesaplama ve Yapay Zeka konusundan sorumlu Başkan Yardımcısı, aynı zamanda Genel Müdürü Bill Mannel ise konu hakkında şöyle diyor: “Derin Öğrenme projelerini takip eden müşteriler, olgunlaşmamış BT altyapısıyla, yetersiz performans, verimlilik ve zaman kaybına neden olan teknolojik imkanların eksikliği gibi çeşitli zorluklarla karşı karşıyalar.”

HPE ve NVIDIA’nın iş birliği ile iki şirket dev veri hacimlerinden gerçek zamanlı bilgi sağlayan teknolojilerin benimsenmesini hızlandırmak için GPU teknoloji entegrasyonu ve Derin Öğrenme uzmanlığı sorunlarını ele alacaklar.

Bu alanda hayata geçen portfolyo şu yetenekleri kapsıyor:

-Yeni HPE SGI 8600: SGI ICE XA mimarisi temelli, sıvı soğutmalı GPU performansının NVLinkTMinterconnect teknolojisine sahip en karmaşık ve en büyük ortamlara sunmak için NVIDIA® Tesla® GPU hızlandırıcılarının kombinasyonunu sağlıyor. Böylece Yüksek Performanslı Bilgi İşlem platformu oluşuyor. 

-NVIDIA VCA yazılımı ile onaylanan HPE Apollo 6500 ve NVIDIA Tesla GPU’larıyla Datacenter’dan Etkileşimli Resim Oluşturma.

-Apollo 2000, Apollo 6500 ve Proliant DL380 sunucularının üretim hacimlerinde mevcut olduğunda Volta mimarisine dayanan NVIDIA’nın yeni nesil Tesla GPU’larına destek.

Sahtekarlık algılama için Derin Öğrenme teknolojisi

HPE’nin ortak ekosistem işbirliğinin bir parçası olarak HPE, GPU hızlandırmasıyla gerçek zamanlı sahtekarlık tespitinin otomatikleştirilmesi için  de Derin Öğrenme teknolojisini kullanacak. HPE bunun için, Derin Öğrenme çerçeveleri geliştiren Kinetica ile birlikte çalışıyor. Tüketicilerin kredi kartı işlem prosesi için özel olarak tasarlanan, performansı optimize edilmiş, uygun maliyetli çözümler HPE müşterilerine sunulacak.

Exit mobile version