Site icon TechInside

Hyundai insansı robot DAL-e’yi tanıttı

Hyundai insansı robot

Hyundai insansı robot

Otomotiv sektörünün dev ismi Hyundai insansı robot DAL-e’yi tanıttı. DAL-e, insanlarla etkileşime geçerek onlarla sohbet edebilecek.

Hyundai insansı robot DAL-e özellikleri

Otomotivin yanı sıra robotikteki çalışmalarıyla da ön plana çıkan Hyundai, yeni bir insansı robot tanıttı. DAL-e, samimi bir şekilde iletişime geçmesiyle ön plana çıkıyor.

Yaklaşık 80 kg ağırlığında ve 1.160x600x600 mm boyutlarında olan DAL-e kısmen insansı bir görünüme sahip. DAL-e’yi farklı kılan ise ileri düzeyde yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileriyle donatılmış olması. Müşterilerle eğlenceli bir iletişim kurması için geliştirilen DAL-e, Hyundai Motor Grup’un üst düzey yöneticisi Dong Jin Hyuna’a göre yeni nesil hizmet platformu olarak görev yapıyor.

Örneğin bir müşteri içeri girdiğinde ve bu müşteri maske takmıyorsa DAL-e, müşteriyi maske takması yönünde uyarıyor. Müşterilerinin sorularına çok hızlı ve etkileşimli bir şekilde cevap vererek müşterilere yardımcı oluyor. Çok yönlü bir yapıya sahip olan DAL-e, dört tekerleği ile sorunsuz bir şekilde hareket de edebiliyor.

DAL-e’nin ne zaman kullanıma sunulacağı ve satışa çıkıp çıkmayacağıyla ilgili ise herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Exit mobile version